GOLEMO LEGLO

Njemačka obitelj bogatija za 17 štenaca

22.12.2010 u 10:00

Bionic
Reading

Obitelj Wegemann iz Njemačke bogatija je za čak 17 štenaca koje je njihova kujica Etana okotila prirodnim putem

17 malih, rodezijskih ridgebacka (ili rodezijskih goniča lavova) okotilo se 28. listopada prirodnim putem, bez potrebe za carskim rezom, u Ebereschenhofu, sjeverno od Berlina. Budući da inače u tako velikim leglima četiri do pet štenaca u prvom tjednu ugine, pravo je čudo što će svih 17 riđih slinavaca proslaviti uskoro dva mjeseca.

Četverogodišnjoj kuji Etani ovo je drugo leglo, prvi put je okotila osam psića. Njezina vlasnica Ramona Wegemann morala je hraniti štence pet puta dnevno prva četiri tjedna jer majka nije imala dovoljno mlijeka.

'Kad sam završila s hranjenjem posljednjeg štenca, prvi je opet bio gladan. Gotovo nisam mogla spavati, spavala sam maksimalno 20 minuta u komadu i bila sam posve iscrpljena', rekla je Ramona.

Devet mužjaka i osam ženki dobilo je afrička imena sukladno porijeklu svoje pasmine. Rodezijski ridgeback je afrički gonič originalno iz Zimbabvea, koji je do osamdesetih godina nosio ime Rodezija, a pasmina je nastala na jugu Afrike tijekom 19. stoljeća u svrhu lova na lavove.