S DALEKOG KONTINENTA

Ne propustite Australski dan u zagrebačkom ZOO-u

30.04.2013 u 13:23

Bionic
Reading

Australski će se dan u Zoološkom vrtu grada Zagreba održati u subotu, 4. svibnja. Posjetitelje očekuje ekskluzivna izložba zanimljivih fotografija

Zahvaljujući Veleposlanstvu Australije i edukatorima Vrta posjetitelji će u Zoološkom vrtu grada Zagreba od 11 do 18 sati 4. svibnja moći upoznati životinje i običaje tog dalekog kontinenta i šeste po veličini zemlje svijeta. Posjetitelje čeka još niz kreativnih radionica i zabavnih sadržaja. Među ostalim, lica će se oslikavati u boje australskih životinja, a osmišljeno je i nekoliko igara u kojima pobjednike očekuju darovi iz Australije.

Australski kontinent jedinstveno je mjesto na Zemlji. Naime, zbog geografske izoliranosti na tom su se kontinentu razvile neobične flora i fauna koje fasciniraju zaljubljenike u prirodu diljem svijeta. Zato će Veleposlanstvo Australije u Zoološkom vrtu grada Zagreba kroz ekskluzivnu izložbu fotografija predstaviti neke od najneobičnijih australskih životinja. Uz šarmantne klokane i ljupke koale, tu su i neke od najčudnovatijih ptica.


Kako bi flora i fauna Australije ostale netaknute, tamošnji ekolozi imaju pune ruke posla. U subotu će se u Zagrebu moći vidjeti djelić onoga što čine.

Posjetitelji Vrta na zanimljiv će se način upoznati s klimatskim promjenama te očuvanjem okoliša u Australiji, a djeca će moći otkriti kakvi su keksi u obliku australskih životinja u pekarskoj radionici. Australskom pak nogometu podučavat će ih članovi klubova Zagreb Hawks, Zapruđe Giants i Velika Gorica Bombers