Spašeni od poplave

Nasip sagrađen od dokaza protiv županice Merzel spasio Sisak

14.02.2014 u 18:16

Bionic
Reading

Stanovnicima sisačke županije poslana je snažna poruka: da ste imali poštenu županicu, Sisak bi sada bio poplavljen

Marina Lovrić-Merzel očito je bila jako vidovita kad je jednog nedjeljnog popodneva nakon odgledane emisije Aleksandra Stankovića pomislila kako ne bi bilo loše malo provjetriti županijsku papirologiju, naročito onu koja bi mogla biti zanimljiva policiji i USKOK-u. Županici je bilo žao da se organi gonjenja muče i kopaju po nekakvim arhivima, kad to sve ona može skupiti i katalogizirati na jednome mjestu.

Iako je bila nedjelja, dan gospodnji i dan neradni, vrijednoj županici nije bilo teško baciti se na posao i početi izvlačiti stotine i stotine kilograma papira koji su besposleni ležali u županijskoj arhivi. Nekoliko šlepera - prepunih dokumentacije i upućenih prema nepoznatoj lokaciji - kasnije i stvar je bila skoro završena. Dobra županica se sjetila da je nešto dokumentacije njena bivša pročelnica Jasmina Jovev zametnula kod državnog odvjetništva, pa je brže-bolje zovnula svog dobrog prijatelja sisačkog državnog odvjetnika i objasnila mu svoje kolekcionarske ambicije. Državni odvjetnik je toj strasti županice udovoljio, a za to će uskoro biti i nagrađen od svojeg šefa Mladena Bajića koji ga planira smijeniti.


Samo sudba huda nije htjela da svi ti papiri na nepoznatoj lokaciji završe među vrijednim prstima istražitelja iz USKOK-a. Tom iščekivanom susretu ispriječila se iznenadna silna kiša i topljenje snijega koji su udružili snage i zaprijetili stolnom gradu Sisačko-moslavačke županije. No vodenoj bujici suprotstavila se hrabra županica i njena legendarna korumpiranost ispisana na stotinama tisuća dokumenata i fiktivnih računa koji su u ovaj zao čas sjajno poslužili kao materijal za gradnju zečjih nasipa. Papirnati nasipi izdržali su tako vodene udare Kupe i Save.

Istinabog, dokazni materijal voda je nepovratno uništila, no mala je to cijena za grad koji se spasio od poplave. Sisak je tako preživio povijesno visoke vodostaje, no hoće li preživjeti neviđeno visoke korumpirostaje Marine Lovrić-Merzel, samo će vrijeme pokazati.

Prilozi News Bara na tportalu su satirično-humoristični, vijesti su izmišljene i ne treba ih shvaćati ozbiljno.