PARODIJA TALENT SHOWOVA

Našičani prvi u svijetu pokreću antitalent show

  • Autor: Sanja Rapaić
  • Zadnja izmjena 06.12.2010 14:45
  • Objavljeno 06.12.2010 u 13:20
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Dijelom kao parodiju na talent show projekte koji se organiziraju diljem svijeta, grupa entuzijasta, informatičara, dizajnera, animatora i glazbenika iz Našica, predvođena idejnim začetnikom Marinom Brkanićem, pokrenula je jedinstven projekt u kojem se, vjerovali ili ne, bira naj antitalent Hrvatske. Pobjednik koji skupi najveći broj glasova bit će nagrađen Zlatnom bananom

Da su Našičani doista uboli dobru ideju potvrđuje i podatak da je stranicu do 31. studenog već posjetilo 130 tisuća korisnika, a nakon Hrvatske projekt će se širiti u BiH, Srbiju, Rusiju i Ukrajinu.

'Cilj čitave ove ideje je nasmijati ljude u ovoj nesretnoj recesiji te ih potaknuti da u sebi pronađu i vide nešto svijetlo. Činjenica je da mnogi u sebi imaju neki skriveni talent, no sasvim je sigurno da su gotovo svi ljudi antitalenti u nekom području i upravo tome želimo dati prostora', rekao je za tportal Marin Brkanić. Dodao je da se ekipa koja je pokrenula portal www.antitalent.org nada da će, uspije li u konačnoj realizaciji, antitalent show možda doživjeti i TV produkciju, što bi, kako ističe, bilo pravi spektakl za gledatelje.

Na samoj ideji antitalent showa tim iz Našica radi već poprilično dugo, a sama realizacija projekta krenula je ljetos, kada je mlada ekipa informatičara, dizajnera, animatora i glazbenika udruženim snagama započela stvaranje Tvornice veselja, kako sami nazivaju svoj projekt.

'Ideja je svakako jedinstvena. Dali smo si truda te smo putem svih internetskog pretraživača tragali za nekim sličnim projektom, no ustanovili smo da ništa takvo do sada u svijetu nije pokrenuto, iako je sasvim sigurno da antitalenata ima daleko više nego talenata te se doslovno svako može pronaći u nekoj kategoriji', kaže Marin Brkanić.

Vrata portala www.antitalent.org koji je pokrenuo potragu za najvećim hrvatskim antitalentom otvorena su svima – od, kako kažu organizatori, anonimusa pa do političara i celebrityja, no samo će onaj tko skupi najveći broj glasova publike dobiti Zlatnu bananu.

Osim što mogu glasovati za, po njihovom mišljenju, naj antitalenta u nizu kategorija, od politike, preko mode do glazbe, registrirani korisnici portala mogu i sami dodati sadržaj, koji će nakon što ga odobri administrator, biti objavljen na portalu i uključen u utrku za Zlatnu bananu koja započinje u tzv. čistilištu.

'Više smo no zadovoljni posjetom portala. Do 31. studenog posjetilo ga je već 130 tisuća korisnika, što je za sasvim novu stranicu koja još nije marketinški realizirana odličan rezultat. Odnedavno smo prisutni i na društvenim mrežama, a cilj nam je proširiti projekt na Bosnu i Hercegovinu te Srbiju kroz srpski i bosanski antitalent show. Nakon susjednih zemalja, planiramo pokrenuti isti projekt i u Rusiji i Ukrajini, gdje smo već sklopili poslovno-prijateljske veze s nama sličnim entuzijastima', rekao nam je Brkanić.

Dodao je da je ekipa iz Našica zainteresirana i otvorena za suradnju, nove ideje, daljnje produkcije i unapređivanje svoje stranice za koju već postoji opsežan plan i zakupljene domene, a trenutno otvaraju natječaj za generalnog sponzora projekta koji će čitavu ideju pratiti u njenom daljnjem razvoju.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi