DIV OD DVA I POL METRA

Najviši čovjek na svijetu traži curu

17.09.2009 u 09:34

Bionic
Reading

Najviši čovjek na svijetu Turčin Sultan Kosen, visok 2,46 metara, izjavio je u srijedu u Londonu da mu je najveća želja pronaći ljubav

Dvadesetšestogodišnji čovjek ima i najveće šake (27,5 cm) i najveća stopala na planetu (36,5 cm), navodi Guinnessova knjiga rekorda za 2010. On je za deset centimetara viši od Kineza Baoa Xishuna koji je visok 2,36 metara.

Visoki Turčin se nada da će mu popularnost pomoći u ostvarenju snova da putuje po svijetu i posjeduje automobil prikladan njegovoj visini. Najveća mu je želja pak pronaći ženu i imati djecu. Visina mu je dosad samo odmogla u pronalaženju ljubavi te nikad nije ni imao curu.

Naravno, probleme Kosen ima i s odjećom. Za ovu je prigodu prvi put u životu dao šivati odijelo po mjeri, a njegov je krevet dugačak čak tri metra. Budući da stajati uspravno može samo uz pomoć štaka, nema ni previše opcija za posao. Nekad se bavio košarkom, ali sad povremeno radi samo kao poljoprivrednik.

Sultan Kosen je narastao do svoje visine zbog tumora koji je spriječio prestanak rasta. Nedavno mu je uklonjen tumor, a prestao je rasti tek prošle godine.