NAJAVA PREDAVANJA

Najveći stručnjak za zdravlje mačaka gostuje u Zagrebu

03.10.2013 u 15:40

Bionic
Reading

Zagreb ima čast ugostiti jednog od vodećih europskih stručnjaka za zdravlje mačaka, doktora Kita Sturgessa, u subotu 12. listopada u hotelu Aristos. Na predavanju bit će govora o bolestima bubrega, štitnjače i gušterače koje često pogađaju starije mačke

Doktor Kit Sturgess, jedan od najvećih europskih stručnjaka za zdravlje mačaka te priznati govornik na mnogim međunarodnim konferencijama, održat će predavanje na seminaru veterinara male prakse u subotu 12. listopada u zagrebačkom hotelu Aristos. Britanski stručnjak govorit će o bolestima bubrega, štitnjače i gušterače koje često pogađaju starije mačke.

Poznata je činjenica da se životni vijek mačaka produžava prvenstveno zbog napretka na polju veterinarske medicine, pa ih sve više, uz pravilnu veterinarsku skrb, doživljava dob o kojoj se prije nije ni razmišljalo. No za kvalitetu života važna je i pravilna i zdrava ishrana te se završno predavanje bavi ulogom prehrane u terapiji starijih mačaka.


Nova saznanja na polju kliničkog nutricionizma vezanog uz patologije starije populacije mačaka predstavit će Željko Brkić, doktor veterinarske medicine.

Dan kasnije na istom će se mjestu održati specijalizirani seminar za uzgajivače pasa. Skup obrađuje problematiku virusa herpesa kod pasa, koji je u Hrvatskoj ozbiljan problem.