UPLOADAJTE SVOJ REKORD

Najveća online baza svjetskih rekorda

19.06.2009 u 13:52

Bionic
Reading

Dvojica Njujorčana postavila su web stranicu na kojoj prikupljaju što je više svjetskih rekorda moguće. Video dokaz o postavljenom rekordu u bilo kojoj kategoriji može prijaviti svatko, pa čak i izmisliti vlastitu kategoriju

Premda Guinness nudi pozamašnu sumicu za postavljanje svjetskog rekorda, dvojica Njujorčana koji su pokrenuli stranicu Universal Record Database ne pucaju na zaradu, već na čast.

Dan Rollman (35), predsjednik URD-a, i njegov suosnivač Corey Henderson, otvorili su online bazu podataka kako bi ljudi mogli sami izmišljati svoje kategorije i obarati rekorde u njima. Budući da nema ocjenjivača koji putuju po svijetu i daju blagoslov rekordima, kao dokaz je obavezno priložiti video snimku.

Ideja je da svi, barem korisnici interneta, imaju neki rekord, rekao je Rollman. Na stranicu je postavljeno već više od tisuću rekorda, primjerice najviše spajalica prikopčanih na lice, najduži nožni nokat (dva i pol centimetra) i rekord muškarca koji je sjeo na najviše jastuka na napuhavanje, a da je pritom održao ozbiljnu facu.

I Rollman ima svoj rekord ubačen na stranicu. On je u hlače ugurao 60 banana i tako postao čovjek koji je ugurao najviše banana u hlače na svijetu