SIJEDA JAZAVČARKA

Najstariji pas na svijetu proslavio 21. rođendan

07.05.2009 u 11:13

Bionic
Reading

Jazavčarka Chanel koja je prošle godine uvrštena u Guinnessovu knjigu rekorda kao najstariji pas na svijetu, jučer je uz tortu i četveronožne prijatelje proslavila 21. rođendan

Svojeglava jazavčarka Chanel jučer je na Manhattanu proslavila svoj 21. rođendan, odnosno 147. preračunato u ljudske godine. Njezina je crvena dlaka davno pobijelila, a zbog mrene je prisiljena nositi sunčane naočale i vesticu jer joj je konstantno hladno.

'Ona je vrlo neovisna. Ako joj nešto nije bilo po volji, samo bi vas umiljato pogledala i najčešće je bilo po njezinom', kaže vlasnica Denice Shaughnessy o svojoj ljubimici.

Denice temperaturu u kući zbog nje uvijek održava na 22 stupnjeva Celzija, a Chanel uglavnom jede kuhanu piletinu s punozrnatom tjesteninom i slastice posebno pripremljene za njezine stare zube. Vrijeme provodi uglavnom odmarajući u kući, jedino ljeti izlazi van u šetnju, piše New York Post.

'Nekad je sa mnom svakodnevno trčala po četiri kilometra, a sad samo povremeno izlazi u šetnju, a i onda žica da je nosim', kaže Denice, tajnica u srednjoj školi na Long Islandu koja je Chanel uzela iz prihvatilišta za pse u Virginiji kad je imala šest mjeseci.

Chanel je titulu najstarijeg psa na svijetu preuzela nakon što je u proljeće prošle godine uginuo 28-godišnji bigl iz Virginije.