REKORDNO SAVITLJIVA

Najstarija učiteljica joge ima 90 godina

11.02.2011 u 11:50

Bionic
Reading

Gladys Morris nedavno je napunila 90 godina, a još uvijek četiri puta tjedno podučava jogu u Obrazovnom centru Shaw u Oldhamu u Velikoj Britaniji. Jedna od njenih učenica Linda Grime prijavila ju je za 'Guinnessovu knjigu rekorda' kao najstariju učiteljicu joge

Vrlo je malo ljudi koji se mogu normalno micati sa 90 godina, no Gladys Morris ne spada u većinu ljudi. Ova vremešna učiteljica hatha joge koju podučava ponedjeljkom, utorkom i dva puta četvrtkom može još uvijek savijati tijelo u bilo kojem smjeru, prenosi AOL News.

Gospođa Morris podučava jogu već više od 40 godina, pa se jedna od njenih učenica Linda Grime dosjetila kako bi bio lijep poklon ako 'Guinnessova knjiga rekorda' prihvati njenu molbu da upišu devedesetogodišnjakinju kao najstariju učiteljicu joge na svijetu. Ako 'Guinnessova knjiga rekorda' prihvati njenu prijavu, Gladys Morris oborit će rekord koji je dosada držala 84-godišnja Bette Calman iz Australije

Naravno, svjetski rekord nema nikakve veze s pravim razlogom zašto se Gladys Morris bavi jogom.

'Joga je uvijek bila bitan dio mog života, a vježbajući sam upoznala i mnogo divnih prijatelja. Osim toga, joga je zaslužna za to što sam tako zdrava i savitljiva', kaže Gladys Morris.

Šezdesetdvogodišnja Linda Grime koja već 15 godina vježba jogu kod Gladys kaže da je već poslala sve dokumente predstavnicima 'Guinnessove knjige rekorda'. Linda je sigurna da je baš joga zaslužna što je Gladys tako vitalna u svojoj dobi.

'Slomila je četiri kosti u leđima prije pet godina. Doktori nisu mogli vjerovati koliko jake i elastične mišiće ima. Vjerujem da se brzo oporavila baš zbog joge', kaže Linda Grime.

Pedeset Gladysinih učenika skupilo se i napravilo joj rođendansku zabavu iznenađenja. Ulazak u 'Guinnessovu knjigu rekorda' bio bi stvarno šećer na kraju za ovu elastičnu damu.