MALI BUDA

Najmanji čovjek na svijetu ima samo 60 cm

  • Autor: A. S.
  • Zadnja izmjena 24.06.2009 12:48
  • Objavljeno 24.06.2009 u 10:00
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Samo 60 centimetara visoki Nepalac Khagendra Thapa Magar čeka priznanje iz Guinnessove knjige rekorda da preuzme titulu najmanjeg čovjek na svijetu od zapisanog 73 centimetra visokog Kineza He Ping Pinga

'Mali Buda', kako ga zovu u njegovu rodnom selu, Khagendra će u listopadu navršiti 18 godina te tada može zauzeti svoje mjesto među rekorderima. Težak samo četiri i pol kilograma, u svom je mjestu gotovo celebrity te su se čak i političari pridružili obitelji u njihovu nastojanju da dospije u Guinnessovu knjigu.

Tom Van Cakenberghe/Barcroft Media

Tom Van Cakenberghe/Barcroft Media

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Tom Van Cakenberghe/Barcroft Media

Tom Van Cakenberghe/Barcroft Media

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

     

'Kada se rodio, imao je samo 600 grama. Izgledalo je kao da se pile izleglo iz jajeta. Priznajem da mi je u početku bilo neugodno i da nisam izlazila iz kuće, ali danas sam ponosna na njega i jedva čekam da ga upišu u Guinnessovu knjigu rekorda', rekla je njegova 33-godišnja majka Dhana Maya Thapa.

Premda uzrok njegova malenog rasta nikad nije utvrđen, nepalski doktori smatraju da je jednostavno riječ o poremećaju rada hipofize. Inače je u dobroj kondiciji i bez ikakvih zdravstvenih problema.
Khagendra već godinu dana nije narastao ni milimetar i njegovi roditelji smatraju da više neće ni rasti. Budući da je imao problema s učenjem i redovnim praćenjem nastave, upisao je lokalnu školu da bi naučio čitati i pisati. Pet dana u tjednu pohađa predavanja s posebnim programom, a vikendom pomaže roditeljima u voćarni. Obožava gledati karate i nada se da će postati poznati plesač.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi