VOJVOTKINJA IZ LAS VEGASA

Najduži nokti na svijetu rasli su 18 godina

15.09.2011 u 13:44

Bionic
Reading

Četrdesetpetogodišnja baka Chris 'Vojvotkinja' Walton, koja radi kao pjevačica u Las Vegasu, ima najduže nokte na svijetu – po tri metra na svakoj ruci

Guinnessova knjiga rekorda proglasila je Chris 'Vojvotkinju' Walton osobom s najdužim noktima na svijetu. Četrdesetpetogodišnja baka i pjevačica koja nastupa u Las Vegasu proslavila je svoje pridruživanje svjetskim rekorderima u Njujorškoj javnoj knjižnici u koju je stigla u dugoj crnoj limuzini.

Nokti nove rekorderke pomalo su slični špagetima s obzirom da se svijaju u neobičnim oblicima. Samo nokat na njezinom malom prstu dugačak je kao hidrant.

Chris Walton, koja pjeva u Las Vegasu pod umjetničkim imenom Vojvotkinja, pušta nokte već 18 godina, a kaže da ne pije povećane količine mlijeka, niti na bilo koji drugi način pospješuje njihov rast. Tvrdi da su tajna njezinih dugačkih noktiju čokoladice i strpljenje.

Iako ima problema s vađenjem stvari iz džepova i tipkanjem poruka na mobitelu, Chris kaže da njezini posebni nokti privlače muškarce, no nije udana jer je zaljubljena u sebe. Mišljenja o najdužim noktima su različita.

'Chris Walton potpuno je normalna i racionalna žena. Mi zapravo slavimo takve ljude', rekao je glasnogovornik Guinnessove knjige rekorda Stuart Claxton

Turistkinja iz Velike Britanije Lynne Hannah nije bila oduševljena novom svjetskom rekorderkom.

'Nemoguće je da baš puno radi po kući. Kako uopće vozi auto? Meni to izgleda kao nešto za cirkus', rekla je četrdesetšestogodišnja Lynne.

Vojvotkinjini nokti su na lijevoj ruci dugi tri metra i devet centimetara, a na drugoj dva metra i 92 centimetra.

'Mrzim kućne poslove, no radim ih. Sama se šminkam. Kad bih ih odsjekla, ne bih ništa mogla raditi. Toliko sam se navikla na njih da bi se vjerojatno sudarala s vratima', kaže Chris Walton.

Prethodna rekorderka s najdužim noktima bila je Lee Redmond iz Salt Lake Cityja, čiji su nokti bili dugački osam metara i 53 centimetara, no izgubila je titulu zajedno s noktima koji su pukli u prometnoj nesreći 2009.