NAJSTARIJA U BRITANIJI

Možete li vjerovati da ova mačka ima 28 godina?

30.08.2013 u 11:05

Bionic
Reading

Kad se mačka Cola rodila, u Britaniji je na vlasti bila Margaret Thatcher, kinima je harao ‘Povratak u budućnost’, a mnoge glazbene i filmske zvijezde koje danas zarađuju milijune nisu se još ni rodile. Upoznajte najstariju mačku u Velikoj Britaniji

Mačka Cola će za 28. rođendan, koji će uskoro proslaviti, biti nagrađena titulom najstarije mačke u Britaniji. Na svijet je došla u studenome 1985. godine, omiljena hrana su joj vrhnje i losos, a svih ovih godina veterinara je posjetila samo jedanput.

Njezina vlasnica Mary Goldsmith (66) iz Orpingtona, mjesta jugoistočno od Londona, dobila ju je kao malo mače. Ona smatra da Cola dug život može zahvaliti gomili poslastica i redovitim šetnjama u koje ide zajedno sa psom, kao i dovoljnoj dozi ljubavi i maženja.

Osim što je u zadnje vrijeme muči artritis, Cola se sjajno drži za svoje godine.


Gospođa Goldsmith i njezin suprug silno žele saznati je li Cola najstarija mačka na svijetu. Taj rekord u Guinnessovoj knjizi drži 23-godišnji Pinky iz Kanzasa u SAD-u, no na YouTubeu se daju pronaći mnoge snimke mačaka koje navodno imaju preko 30 godina.

Uobičajen životni vijek jedne mačke računa se između devet i 15 godina.