BLISTAVI OSMIJEH

Morž prošao zubarski pregled

10.06.2013 u 10:52

Bionic
Reading

Mali morž Odin kao i sve svježe pridošle životinje u njemačkom ZOO-u morao je proći zdravstveni pregled – koji uključuje i stanje zuba

Odin je mladi morž čiji novi dom je njemački ZOO Hagenbecks u Hamburgu. Kao i svaka životinja koja prvi put stigne u ZOO, i Odin je morao proći zdravstveni pregled.


Uobičajeno je da se životinjama pregledavaju i zubi, no nije mačji kašalj igrati se zubara s životinjom koja teži više od tonu i pol. Veterinar je Odinu prvo dao ribe kako bi ga pripremio na pregled, a zatim mu širom otvorio usta, što životinju i nije baš oduševilo.

Morževi mogu imati kljove dugačke i do jednog metra, pa nije čudno što je veterinar potrošio puno ribe i vremena da odobrovolji veliku životinju. Morževima kljove služe za tuče i bušenje debelog leda kako bi mogli udahnuti ako su ispod njega.

Ako želite objaviti zabavne fotografije ili snimke svojih ljubimaca, šaljite nam ih na mail adresu funbox@t-com.hr. Na istu adresu možete slati i svoja pitanja i probleme vezane uz kućne ljubimce.