OSMIJEH OD UHA DO UHA

Mini svinja uživa u češkanju baš ‘kao prase’

04.12.2013 u 10:10

Bionic
Reading

Vjerojatno je zbog ovakvih scena nastala fraza 'uživa kao prase' jer ova mikro svinjica, kućni ljubimac, uživa u maženju kao kakva mačkica

Mini svinje sve su popularniji kućni ljubimci jer su dovoljno inteligentne da nauče ‘pravila ponašanja’ u kući, a istovremeno nisu pretjerano zahtjevne. Osim možda kad je češkanje u pitanju…

Malo prase na snimci prvo je nesigurno kad ga vlasnik pozove, no kad shvati što slijedi, jednostavno se izvali i uživa. Čini nam se da joj je češkanje čak izmamilo osmijeh na njušku.

Kućni ljubimci mini svinje manje su od prosječnog psa, a u pravilu žive od 10 do 15 godina. Lako i brzo uče, privržene su vlasniku i drugim kućnim ljubimcima, obožavaju šetnje i lako ih se nauči na povodnik. Vole maženje i češkanje, no potrebno im je mnogo prostora za kretanje.


Razmišljate li o tome da uzmete mini svinju za kućnog ljubimca, imajte na umu da su previše inteligentne da bi ih se ostavilo zatvorene cijeli dan ili zanemarilo. Zato su drugi kućni ljubimci, a posebno pas, izvrsno društvo mini svinji.

Pogledajte kako izgleda svinjica koja uživa u češkanju!


Ako želite objaviti zabavne fotografije ili snimke svojih ljubimaca, šaljite nam ih na mail adresu funbox@t-com.hr. Na istu adresu možete slati i svoja pitanja i probleme vezane uz kućne ljubimce.