ZABAVA KREĆE!

Maškare izabrale kraljicu i preuzele vlast u Rijeci

19.01.2013 u 20:47

Bionic
Reading

Primopredajom ključeva grada iz ruku gradonačelnika Vojka Obersnela u ruke karnevalskog meštra Tonija vlast su u Rijeci večeras preuzele maškare, a za kraljicu Riječkog karnevala izabrana je Vedrana Dujmić

Ovogodišnja kraljica karnevala odabrana je među sedam kandidatkinja koje su se pred publikom u Dvorani mladosti na Trsatu, uz potporu svojih karnevalskih skupina, borile za naslov šarmom i duhovitošću te plesnim i glazbenim umijećem.

Početak karnevala u Rijeci označen je jučer, na Antonju, u naseljima Pehlin, Zamet, Drenova i Pašac, uz zvuke antonjskog roga i podizanjem Pusta, lutke okrivljene za sve loše u prošloj godini.

Riječki karneval ove godine održava se 30-u godinu za redom, a završit će 13. veljače, paljenjem osuđenoga Pusta

Tijekom karnevala bit će održano više desetaka kulturnih, sportskih, humanitarnih i drugih događanja i priredaba te maškaranih plesova, a središnja zbivanja tradicionalno su Dječja karnevalska povorka i velika Međunarodna karnevalska povorka.

U Dječjoj povorci 2. veljače očekuje se oko 4000 maškarica u 70 skupina, a sudjelovanje u velikoj Međunarodnoj karnevalskoj povorci najavilo je oko 8000 maškara u 100 karnevalskih grupa.