KRALJICA HULA-HOOPA STIŽE U ZAGREB

Marawa the Amazing vrti odjednom 102 koluta cijelim tijelom

07.05.2011 u 20:15

Bionic
Reading

Školovana hula hooperica iz Australije, Marawa the Amazing, ovoga vikenda nastupa u Zagrebu, a za njom luduju i Kate Moss i švedski kralj i kraljica

Hula-hoop vrtjeli su još stari Grci, moderni svijet osvojio je 1958, a zbog ludila koje je izazvao Japan je zabranio njegovo korištenje, karakterizirajući ga moralno upitnim. Danas ga vrte svi, bilo iz zabave bilo iz želje da smršave, jer samo u deset minuta ‘hoopanja’ potroši se 100 kalorija.

Cirkuska diploma u džepu
No rijetkost su ljudi kojima u opisu posla piše – profesionalni hula-hooper. Prelijepa Australka Marawi Ibrahim to je potvrdila i diplomom iz cirkuskih umjetnosti, za koju je tri godine marljivo trenirala i učila teoriju, cirkusku povijest, pa i menadžment, da bi danas postala internacionalna zvijezda za čijim atraktivnim showom doslovce svi uzdišu.

Od 2004. vrteći obruče obišla je svijet, od New Yorka i San Franciska preko Edinburgha i cijele Europe do rodne Australije. Za njenim nastupom luduju Kate Moss, Mario Testino i švedski kralj i kraljica, a ovoga vikenda nastupa u Zagrebu u Tvornici Jedinstvo.

'Danas mi je hoopanje poput vožnje biciklom, ne mogu ga zaboraviti. No do tog stadija trebalo je tri godine dvosatne vježbe baš svakoga dana', ispričala je Marawa (29), bivša polufinalistica australskog 'Supertalenta', i nastavila:

'Odjednom mogu zavrtjeti 102 koluta. A najveći s kojim sam se uhvatila ukoštac imao je promjer moje visine. Kolutove mogu vrtjeti oko svakog dijela tijela. Osim, možda, nosa? Ma, s malo vježbe i to mogu!'

Bivša gimnastičarka hoopati je počela još u osnovnoj školi u Melbourneu, s kolutima od bambusa. Danas ih za nastupe izrađuje sama, i to od cijevi za vodu jer su oni od bambusa pretvrdi i bole, a šarenim trakicama omataju ih i lijepe trojica njezine mlađe braće – za što ih Marawa dostojno nagradi.

Josephine Baker kao idol
'Obožavam šarene kostime i ples, a idol mi je Josephine Baker kojoj je i posvećen jedan moj show', kaže Marawa the Amazing.

'Obožavam svoj posao. Poslije nastupa uvijek završite na ludim mjestima gdje upoznajete divne ljude. Osim posla volim glazbu, kuhanje i hranu. O tim temama najradije pričam sa Steveom Shelleyjem, bubnjarem Sonic Youtha', otkriva uoči današnjeg nastupa.