BEZ TRIKOVA

Mađioničar proveo 100 sati zakopan pod zemljom

03.06.2011 u 14:13

Bionic
Reading

Tajvanski mađioničar Cho Sheng-keng tvrdi da je postavio rekord za najduži boravak pod zemljom. Hrabri iluzionist izdržao je 100 sati zakopan u kiosku ispunjenom pijeskom

Kad su ga pomagači izvukli iz kioska ispunjenog pijeskom, mađioničar Cho Sheng-keng, poznat i pod umjetničkim imenom Igo, bio je blijed i iscrpljen, no lice mu je krasio zadovoljan osmijeh jer je izdržao 100 sati zakopan i tako postavio svjetski rekord. Desetak novinara i publika dočekali su ga glasnim pljeskom.

Čim su asistenti izvukli Choa iz pijeska, odvezli su ga u bolnicu kako bi provjerili je li sve u redu s njim. Liječnici su utvrdili da mađioničar ima malu temperaturu te da je dehidrirao, no sve ostalo je bilo u redu.

Za vrijeme svog testa izdržljivosti Cho je pod pijeskom preživio dišući kroz jednu cijev i pijući kroz drugu. Rupa s prednje strane kioska omogućavala je svakome da se rukuje s mađioničarom ili da skrene pažnju na sebe u slučaju opasnosti.

Članovi mađioničarske skupine Kazalište ogledala pratili su disanje, kucanje srca i tjelesnu temperaturu svog zakopanog kolege. Pri samom kraju publika i novinari koji su bili prisutni odbrojavali su zadnje sekunde Choovog testa izdržljivosti.

'Prateći njegov puls na monitoru znali smo spava li ili je budan. Izdržao je nevjerojatan izazov za tijelo i um – bio je zakopan pod tri i pol tone pijeska. Bili smo stalno zabrinuti za njega', rekao je vođa mađioničarske skupine Chang Chia-lun

Cho se dao zakopati u pijesak jer želi priznanje od Guinnessa za taj specifičan podvig. Snimka njegovog pothvata već je poslana Guinnessovim svjetskim rekordima kako bi što prije potvrdili kako se radi o uspješnom postavljanju rekorda.