PODIVLJALA ULIČARKA

Mačka upala u kuću i brutalno napala penzionera

04.07.2014 u 14:30

Bionic
Reading

Čak dva dana dvoje penzionera proživljavalo je pravu dramu nakon što im se ulična mačka ušuljala u kuću

Deblji kraj izvukao je 74-godišnji Bruce Gough u okršaju s mačkom koja je njemu i supruzi upala u kuću u Canterburyju. Mačka ga je napala, ogrebala i ugrizla, a sobu u koju je pobjegla,  potpuno je zaprljala nuždom koju je tamo obavljala.

Kako piše Independent, on i njegova supruga Eileen gledali su televiziju kad se mačka odjednom pojavila.


‘Kad sam se ustao, odjurila je u susjednu sobu i sakrila se pod krevetom. Prvo sam je pokušao namamiti, ali nije uspjelo. Potom sam uzeo metlu da je istjeram, no u tom je trenu skočila na mene i zarila mi zube i kandže u podlakticu. Potpuno je pomahnitala i trčala po sobi, porazbijala nam polovicu ukrasnih predmeta’, rekao je Bruce.

Eileen je dodala da mu je ruka jako krvarila te da su otišli doktoru da dobije injekciju protiv tetanusa. ‘Po zastorima se popela na vrh prozora i tamo smo je našli sljedećea jutra’, opisala je prestrašena žena.

Bračni par kontaktirao je udrugu za zaštitu životinja RSPCA, no oni su odbili doći po mačku rekavši da brinu o životinjama koje su na neki način ugrožene, bolesne ili zlostavljane. ‘Dok god je mačka zdrava, sretno će živjeti vani, a mi zbog zauzetosti i gomile prijava jednostavno moramo pomagati po prioritetima. Savjetujemo da u ovakvim slučajevima uvijek osigurate otvoren prozor ili vrata za mačku kako bi imala izlaz jer najčešće same i odu’, rekao je glasnogovornik udruge.

Podsjetimo, nedavno je objavljena priča o još jednoj ‘mački iz pakla’ koja je zatočila cijelu obitelj u jednoj sobi u njihovu domu u Portlandu. Luxu, koji je prošao nekoliko udomiteljskih obitelji i azila, na koncu je dijagnosticiran sindrom hiperstezije - neobične bolesti koja uzrokuje boranje kože, što stvara izrazit stres kod životinje. Lux od početka primanja terapije nije imao ispada i bolje mu je.