BRZINSKO OTVARANJE BOCA

Kruno Budiselić postavio novi Guinnessov rekord

13.10.2009 u 14:32

Bionic
Reading

Krunoslav Budiselić, vlasnik četiri Guinnessovih rekorda, oborio je u ponedjeljak još jedan: za 28 minuta i 11 sekundi otvorio je dvije tisuće boca Ožujskog piva

Tridesetdvogodišnji profesionalni rušilac Guinnessovih rekorda u ponedjeljak navečer je u baru Maraschino zaslužio još jedan upis u tu knjigu pothvata. Kruno Budiselić je srušio stari rekord u otvaranju dvije tisuće pivskih boca, koji je iznosio 35 minuta i 52 sekunde, poboljšavši ga za nešto više od pet minuta.

Naoružan dobrim otvaračem za boce i kvalitetnom rukavicom, Budiselić je uspio u svom naumu, a podršku su mu pružili supruga Jasmina, otac Drago te svekrva i svekar. Osim lijepih hostesa, show je učinio zabavnim i voditelj Mario Petreković koji je Budiseliću asistirao u obaranju rekorda slažući redove Ožujskog piva.

Osim zabavnog karaktera, obaranje rekorda za Guinnessovu knjigu imalo je i humanitarni značaj. Dvije tisuće otvorenih Žuja dijelilo se okupljenim punoljetnim posjetiteljima koji su sudjelovali u dobrovoljnom skupljanju novčanih sredstava za Zakladu Vatreno srce.

Pored rekorda u otvaranju pivskih boca Krunoslav Budiselić u istom je danu oborio i rekord u jednosatnom brzom hodanju unatrag moonwalk tehnikom. Ovaj je rekord Budiselić obarao samo nekoliko sati prije otvaranja Žuja, u športskom parku Mladost i postigao je rezultat od 5.700 metara čime je za 445 metara srušio aktualni rekord upisan u Guinnessovu knjigu.

Krunoslav Budiselić jedini je Hrvat koji je četiri puta upisan u Guinnessovu knjigu rekorda i koji se već osmu godinu zaredom bavi obaranjem rekorda. Prvi svjetski rekord za Guinnessovu knjigu bilo je nevjerojatnih 140 sklekova u samo jednoj minuti. Drugi Guinnessov rekord Budiselić je oborio u hodanju unatrag, dok je treći rekord postigao uz pomoć Marija Mlinarića u disciplini 24-satnog guranja automobila. Za rušenje danskog rekorda Krunoslav Budiselić pripremao se mjesecima vježbajući tehniku brzog otvaranja pivskih boca.