ČETIRI REKORDA

Kolumbijac skočio s visine od 11.366 metara

22.06.2012 u 08:00

Bionic
Reading

Nakon mnogo mjeseci pripreme Kolumbijac Jhonathan Florez skočio je s visine od 11.366 metara i oborio četiri Guinnessova rekorda

Kolumbijac Jhonathan Florez skočio je iz aviona s visine od 11.366 metara u odijelu Apache XRW i time postavio nova četiri Guinnessova rekorda. Dok je letio prema Zemlji postigao je brzinu veću od 360 kilometara na sat.

Florezovo spuštanje trajalo je nešto manje od deset minuta, a za povratak su mu trebale boce s kisikom zbog visine s koje je skočio. Njegovo odijelo imalo je i posebnu toplinsku zaštitu te GPS sustav.

Jhonathan Florez postavio je rekord za najduži let u odijelu s krilima (devet minuta i šest sekundi), najveći vodoravni let u odijelu s krilima (26 kilometara), najduži let u odijelu s krilima (28 kilometara), te najviši skok u odijelu s krilima.

'Bio je to jednostavno nevjerojatan osjećaj kad sam završio skok. Bio je to najbolji trenutak u mom životu. Dok ste u zraku imate osjećaj da stvarno letite', rekao je uzbuđeni Florez kad su ga novinari pitali kako se osjeća nakon skoka.