GENIJALNI UM

Klinac za sedam dana postao bankar

14.07.2009 u 13:27

Bionic
Reading

Engleski tinejdžer kojem je trebalo svega nekoliko dana da shvati kako funkcionira bankarstvo digao je biznismene na noge svojim esejom u kojem opisuje kako njegova generacija upotrebljava internet, mobilne telefone i online servise poput Twittera

Mattew Robinson prouzročio je lančanu reakciju u krugovima britanskih menadžera, bankara i direktora nakon što je u eseju opisao kako se njegova generacija koristi novim tehnologijama poput interneta, mobilne telefonije ili videoigara.

Ne samo to, Matthew je na sedmodnevnoj praksi u banci pohvatao sve končiće bankarstva, kako je izjavio u jednoj od svojih nebrojenih izjava što su uslijedile nakon senzacionalnog eseja.

Petnaestogodišnjak je u razgovoru za The Times bio iznerviran navodnom nezasluženom pažnjom te je objasnio da bi većina njegovih vršnjaka rekla ili napisala iste stvari. 'O svemu tome stalno razgovaramo među sobom, no način na koji to radimo većini vas bi bio nerazumljiv', rekao je mladić i dodao da njegova generacija ne sluša službeni radio zbog gomile reklama, više voli Twitter od Facebooka, ne čita novine i ne smatra da bi trebala kupovati glazbu.

Pogađate, klinac se nakon salve panegrika za svoj briljantni um sada želi baviti investicijskim bankarstvom.