GODINA TIGRA

Kinezi prodaju pse obojene otrovnim lakom

21.10.2013 u 14:00

Bionic
Reading

Neki trgovci su još 2010. (kineska godina tigra) prekrili narančastu štenad crnim prugama u nadi da će zaraditi i tako izazvali kontroverzu. Tada nije bilo poznato je li se radilo o genetskom inženjeringu, računalnom dorađivanju fotografija ili običnoj boji – danas se zna

Iako je lak koji Kinezi koriste za bojenje 'jednotjedne štenadi' (tako ih navodno zovu jer toliko žive nakon bojenja) otrovan, njihova popularnost nije splasnula. Posebno su tražene životinje koje izgledaju kao pande ili tigrovi.

U Kini obojene životinje prodaju ulični trgovci. Jedna osoba je navodno kupila psića obojenog u tigra i donijela ga natrag kući, a zatim s njim posjetila veterinara. Veterinar je rekao da je samo dlaka obojena i da će neobične šare nestati za oko dva mjeseca, te da će pas preživjeti.


Prema članu udruge za zaštitu životinja u Kini Xiongu Tingu, psi pokušavaju lizanjem skinuti lak, pa se tako polako truju. Kineske vlasti dale su izjavu da je lak na psima vrlo otrovan te da je posebno opasan za malu djecu.

Ako želite objaviti zabavne fotografije ili snimke svojih ljubimaca, šaljite nam ih na mail adresu funbox@t-com.hr. Na istu adresu možete slati i svoja pitanja i probleme vezane uz kućne ljubimce.