VJETAR GA OTPUHAO

Kineski akrobat hodao po žici između dva balona

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 08.08.2011 11:23
  • Objavljeno 08.08.2011 u 09:51
akrobat Saimaiti Aishan

akrobat Saimaiti Aishan

Izvor: Screenshot / Autor: YouTube

Kineski akrobat Saimaiti Aishan pružio je gledateljima dramatski trenutak dok je hodao po žici rastegnutoj između dva balona. Nakon što je izgubio ravnotežu Aishan je ostao visjeti dok se letjelice nisu spustile na zemlju zajedno s njim

Kineski akrobat Saimaiti Aishan pokušao je prijeći 15 metara po žici nategnutoj između dva balona na visini od oko 100 metara, no nije uspio. Izgubio je ravnotežu te je pao i ulovio se za žicu.

Ispod nije bilo sigurnosne mreže, pa su se baloni na kraju morali spustiti jer se Aishan nije uspio popeti natrag na žicu.

Prije neuspjeha akrobat je u pet minuta prehodao 30 metara žice. Razlog zašto je Aishan imao poteškoća s drugim pokušajem bio je jak vjetar koji nije ljuljao samo njega, već je mijenjao smjer i stabilnost balona.

Dawazi' – hodanje po žici na velikoj visini – tradicionalni je narodni običaj u Xinjiangu u Kini, a Saimaiti Aishan je već sedma generacija koja se time bavi. Inače, Aishan se priprema za obaranje svjetskog i postavljanje svog četvrtog rekorda – namjerava hodati po žici na visini od 200 metara.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi