PRONAĐITE SE

Kakve tajne nam otkrivaju stopala

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 13.10.2011 09:51
  • Objavljeno 13.10.2011 u 09:30
stopala noge

stopala noge

Izvor: Guliver/Thinkstock / Autor: Comstock Images

Oči su možda ogledalo duše, ali ako zbilja želite saznati kako netko funkcionira, pogledajte mu stopala. Refleksologija i pedomantika prakticiraju se u istočnim zemljama, od Kine do Indije, već tisućama godina i polaze od pretpostavke da su stopala ogledalo ostatka tijela

O povezanosti stopala ne samo s tjelesnim osobinama i boljkama, već i s psihološkim karakteristikama za Daily Mail je govorila Jane Sheehan, refleksologinja i autorica tri knjige na tu temu. Ona vjeruje da stopala govore sve o nama, od stanja probavnog sustava do ponašanja u vezama. Ovo je njezin kratki vodič što stopala otkrivaju o nama.

NOŽNI PALAC

Ako vam je palac vidno duži od ostalih, vi ste pametnjaković i kreativac. Pronalazite sjajna rješenja za probleme i prštite od ideja. Nikad se ne zbunite kad netko traži odgovor od vas i gledate na stvari iz različitih kutova. S druge strane, mogli biste imati problema s koncentracijom i dovršavanjem projekata.

Ako vam je palac malen u usporedbi s drugima, to pokazuje da ste izvrsni u obavljanju više radnji odjednom. Znate rasporediti i delegirati posao i učinkoviti ste. Šarmom dobivate ljude na svoju stranu i uvjeravate ih da se slože s vašom idejom.

DRUGI PRST

Što vam je duži drugi prst, to ste snažniji vođa. Dinamični ste i snalažljivi, ali inzistirate da se problemi riješe na vaš način ili nikako, ne podnosite šefovanje. U indijanskoj kulturi majke su navodno branile sinovima da se ožene za ženu s dugim drugim prstom jer su ih doživljavali kao previše autoritativne.

Kraći drugi prst ne znači da niste ambiciozni, nego samo da čekate svoje vrijeme. Poštujete sklad i ne pada vam na pamet boriti se za sebe na račun drugih.

TREĆI PRST

Kinezi s trećim prstom povezuju energiju, nagon i snagu volje. Ako je dug u usporedbi s ostalima, to znači da ste puni energije i izrazito snalažljivi, posebno u poslu. Što je duži prst, to imate jači nagon da uspijete u poslu.

Perfekcionist ste i možete postići mnogo svojom odlučnošću i energijom. Međutim, negativna strana toga jest ta što se može desiti da dopustite da vas posao preuzme i da zaboravite obitelj, zabavu i prijatelje.

Ako vam je treći prst kratak, vi uživate u životu. Obožavate sve oblike opuštanja i ne dozvoljavate si pretjerano uzrujavanje. Neki će vas optužiti da ste lijeni, ali vi ćete reći da je život kratak i da u njemu treba uživati.

Daily Mail ilustracija

Daily Mail ilustracija

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal


Kako mjeriti stopalo
ČETVRTI PRST

Dugačak, ravan četvrti prst karakteristika je osobe kojoj je najviše stalo do obitelji. Na nesreću u ljubavnim vezama ukazuje zakrivljenost tog prsta. Odličan ste slušač i sjajno brinete za druge, ali duboko vas pogađaju obiteljski problemi. Teško se odvajate od tuđih problema. Kinezi bi rekli da ste nježna dušica koju je lako povrijediti. Problemi u obitelji također bi vam mogli narušiti zdravlje.

Ako vam je četvrti prst podjednake dužine kao i prvi do njega, morate se naučiti opustiti, ne držati se slijepo problema i ne preuzimati tuđe.

Kraći četvrti prst znači da vam obitelj nije toliko važna te da je vaša pažnja usmjerena na neku drugu stranu.

MALI PRST

Djetinja razigranost karakteristika je ljudi s kratkim malim prstom. Pokušat će izbjeći odgovornost, stvari im lako dosade i neprestano traže neku zabavu. Jako su društveni i dovitljivi, s njima je uvijek zabavno, ali takve ih sklonosti mogu dovesti u probleme.

Ako malim prstom možete micati neovisno o četvrtom prstu, impulzivni ste, avanturistički tip, sklon šarmiranju i flertu. Ako ne možete, osoba ste koja cijeni rutinu, predvidljivost i vjernost. Muškarca koji može micati samo malim prstom odaberite ako želite lud i nezaboravan provod, ali za brak radije odaberite onoga koji ne može.

PRSTI KOJI SE PRAVILNO I POSTUPNO SMANJUJU

Ako je svaki prst malo veći (odnosno manji) od prethodnog i ako tako tvore relativno pravilnu liniju, radi se vjerojatno o metodičnoj, pedantnoj i izrazito praktičnoj osobi. Zanimaju ih detalji i uvijek dovršavaju ono što počnu. Oni su zaposlenici iz snova i odlični prijatelji - odani i dosljedni. Ipak, nemojte tražiti dlaku u jajetu, nisu svi tako uravnoteženi kao vi.

ŠIROKA STOPALA

Čvrsta, široka stopala označavaju osobe koje ne mogu biti na miru, ne mogu sjediti na jednom mjestu pet minuta. Najsretniji su kad su pretrpani poslom ili obavezama, ali trebali bi pronaći vremena za razmišljanje i mirnih trenutaka da uspore. Zastanite i promislite o svojim postupcima, razlika je između idealista i sanjara i povremenog razmišljanja o sebi.

DUGAČKA, USKA STOPALA

Najviše od svega volite sami sebi ugađati. Smatrate da je užasno jednostavno podijeliti posao, zašto biste se sami mučili kad postoji netko tko će to obaviti umjesto vas? Imate snažan osjećaj za estetiku i volite biti okruženi ljepotom.

Vaš dom izgleda prekrasno bez obzira na to koliko zarađujete. Prema kineskim tumačenjima, vi imate kraljevska stopala koja jedva dodiruju zemlju. Rođeni ste za to da vas drugi poslužuju, ali poštedite malo druge.

RIST

Visoke ristove imaju osobe koje su jako samostalne i vrlo samodostatne. Trebaju puno vremena za sebe pa ih često optužuju da su asocijalni. Njihov je duh neukrotiv, ali moraju biti svjesni činjenice da nije sramota pitati za pomoć. Prema kineskoj filozofiji, ljudima s visokim ristom prijeti opasnost da postanu prekruti.

Ako vam je rist nizak ili prosječan, volite biti okruženi ljudima, društveni ste i ekstrovertirani. Volite se dobro zabavljati i to želite pružiti i drugima.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi