POGLED U PONOR

Kako izgleda život na rubu tornja u Torontu

23.08.2011 u 12:03

Bionic
Reading

Toranj CN u Torontu među tri je najviše zgrade na svijetu sa svojih impresivnih 553 metara visine. Svake godine milijuni posjetitelja dolaze vidjeti Toronto s tornja, a sad uistinu imaju priliku vidjeti ga kako nikada nisu. Posjetitelji mogu visjeti s ruba nove atrakcije EdgeWalk koja se nalazi na visini od 356 metara

U Tornju CN Torontu otvorila se nova atrakcija – Edgewalk. Radi se o šetalištu bez ograde na visini od 356 metara, gdje posjetitelji mogu doslovno visjeti iznad Toronta.

Očito da EdgeWalk nije za svakoga s obzirom na to da posjetitelji koji žele prošetati po rubu tornja moraju imati dovoljno hrabrosti za tako nešto. Svi turisti za svoj izlazak na rub dobivaju specijalna odijela koja su pričvršćena na sigurnosni sistem šina.

Šetalište je široko samo oko metar i pol po kojem posjetitelji hodaju u grupama od šest ljudi. Svi posjetitelji moraju proći i analizu daha za alkohol te sa sobom ne smiju imat ništa što bi im moglo ispasti, kako ne bi koga ubili 116 katova niže.

EdgeWalk traje pola sata, a košta oko 850 kuna. Cijelo iskustvo bit će otvoreno svake godine između svibnja i listopada, a neće raditi samo tijekom električnih oluja i kad pušu vrlo jaki vjetrovi.

'Trenirani vodiči za EdgeWalk pokušat će pomoći svim posjetiteljima da prošire svoje vlastite granice i mogućnosti kako bi što bolje uživali u zraku i nevjerojatnom pogledu na jezero Ontario', rekla je glasnogovornica tvrtke Canada Lands Company