HOROSKOP SAVJETUJE

Kako ćete se najbolje opustiti?

20.09.2012 u 11:03

Bionic
Reading

Nešto što uzbuđuje i pokreće jedan znak, može biti posve meditativno za drugi. Prema karakteru pripadnika Zodijaka nije teško odrediti što vas najbolje opušta i kako najbolje pobjeći od svakodnevnice i problema

Činjenicu da različiti znakovi iste stvari potpuno drugačije doživljavaju možda je najlakše objasniti na primjeru horor filma. Primjerice, Blizanci će vrlo entuzijastično pristupiti tome i živo se poistovjećivati s likovima, Lavove će zabaviti, a Strijelce će posve obuzeti.

Tjeskobnim Ribama odlazak u kino ne predstavlja nikakvo opuštanje, Djevice će se teško poistovjetiti s fantastikom u filmu, a nježne Vage će svako malo pokrivati lice rukama.

Horoskop vam donosi savjete kako se opustiti, kako si udovoljiti, pobjeći od svakodnevnih problema, bilo poslovnih, bilo privatnih.

OVAN

Ovaj znak ne može biti zadovoljan izležavanjem i vegetiranjem. Ovnovi su redovito sportski tipovi i uvelike im koristi šetnja prirodom i bicikliranje. Ovo je također jedan od najambicioznijih i materijalističkih znakova Zodijaka pa će već i lutanje šoping-centrom djelovati terapeutski na Ovna. Uživaju u igrama u kojima moraju nešto gađati, ciljati, poput streličarstva ili pikada, a od videoigara omiljen im je RPG žanr ili preuzimanje virtualnih identiteta kako bi malo pobjegli od sebe samih.

BIK

Na ove kućne biljke vrlo opuštajuće djeluje vrtlarstvo, kuhanje i igranje s djecom ili kućnim ljubimcima. Oni su šampioni u izležavanju na kauču, uživaju u gledanju televizije i finim obrocima. Bik obožava seks i smatra da je to idealna aktivnost za rješavanje napetosti i stresa. Opuštajuće na njih djeluje i čitanje znanstveno fantastičnih romana i gledanje horora. Ponekad mogu biti opsjednuti čistoćom pa se nemojte čuditi ako nađete Bika koji probleme rješava ribanjem kade.

BLIZANCI

Ovaj intelektualni znak voli se opuštati uz dobru knjigu, predstavu ili film, no također vole putovati. Najsretniji su kad mogu lutati neopterećeni ikakvim odgovornostima i brigama. Blizanci su kao i Bikovi vrlo senzualan znak i seks smatraju vrlo terapeutskim. I plesanje je jedno od njihovih utočišta, a mnogi su i talentirani pjevači. Zapravo, bilo kakav kreativni ispušni ventil jako je dobar za pomaganje nervoznim Blizancima da se zbroje. Često ćete naći upravo ovaj znak kako se smije uz neku dječju knjigu ili neki komični časopis kako bi pronašao unutrašnji mir.

RAK

Rakovi se vole opuštati ležeći u krevetu okruženi stvarima koje smatraju dobrim u svom životu. Opustit će se i uz čašu vina ili na romantičnoj šetnji, ali od svake brige Raka će izliječiti nježan zagrljaj. Premda to možda ne žele podijeliti s ostatkom svijeta, Rak teško može odoljeti sapunici ili drami uz koju će se i rasplakati. Uživaju i u šivanju, kuhanju i skupljanju dnevnika ili fotoalbuma. Sudoku je također dobar način za opuštanje često preokupiranog uma jednog Raka.

LAV

Ako želite da se Lav opusti, najbolje je da ga nasmijete, a ako vam nikakva šala ili anegdota ne padaju na pamet, onda pogledajte dobru komediju. Lavovi nisu među znakovima koji samo leže, tim više što se radi o vrlo fizičkom znaku. Šetanje, trčanje ili naporni trening, to će uvijek odabrati, iako uživaju i u dugačkim vožnjama kroz prirodu. Lavovi se mogu opustiti i uz pjevanje ili sviranje nekog instrumenta, a silno im je važna i seksualna aktivnost koja ih pomlađuje.

DJEVICA

Ovaj napeti znak općenito ima problema s opuštanjem. Udovoljavanje sebi poput nove frizure, manikure ili odlaska na masažu pomaže Djevicama da se opuste. Uživaju u natjecateljskim aktivnostima poput jahanja ili utrke automobila. Povremeno uživaju i u čaši dobra vina, a dobra muzika pomaže ovom karakteru sklonom navikama da se opusti i otpusti kočnice. Djevice vole kad im partner udovoljava romantičnom večerom uz svijeće, ali neće se skroz opustiti dok sve ne bude savršeno.

VAGA

Ovaj izrazito senzualan znak uvijek će odabrati seks kao najbolji način za opuštanje, no jednako će tako biti i kreativan. Bilo kakav oblik aktivnosti koji uključuje rad rukama poput oblikovanja gline ili slikanja također doživljava kao terapiju. Neki će mir pronaći i u šivanju ili ukrašavanju interijera. U ublažavanju stresa pomoći će im i šetnja po umjetničkoj galeriji ili muzeju te će tako nakratko zaboraviti na poslovne ili privatne probleme. Mnoge Vage su vrlo sentimentalne pa uživaju u slaganju dnevnika ili foto albuma.

ŠKORPION

Škorpioni su vrlo seksualan znak i opuštat će se odlaskom u kino na dobar film, po mogućnosti u društvu voljene osobe. Također vole igranje videoigara, a budući da su prilično veliki materijalisti, obožavaju surfati internetom u potrazi za novim sitnicama ili gledati šoping-kanale na televiziji. Jedna od omiljenih razonoda im je razgledavanje izloga. Također se opuštaju uređivanjem i slikanjem, a dobri su i u izradi predmeta od papira ili gline.


STRIJELAC

Dugačke šetnje, lagan i bezbrižan hod, to je ono što može opustiti ovaj horoskopski znak. Ako nisu šetnje, Strijelac će onda odabrati dugačke vožnje automobilom u prirodi ili smucanje po buvljacima i sajmovima antikviteta, što će ga istovremeno i opustiti i zabaviti. Odlazak u kino također je dobra opcija za bijeg od stvarnosti, a od sportova najčešće vole golf i tenis. U opuštanju će im pomoći i zapisivanje misli u dnevnik, meditacija ili pisanje poezije.

JARAC

Jarci vole lijepe stvari pa će im brižnost voljene osobe, fina večera u restoranu i koktel na ugodnom mjestu najbolje sjesti. Vole da ih se mazi i pazi pa će ih jako razveseliti i vikend u spa-resortu ili u dobrom hotelu s puno zvjezdica, naravno s bazenom i saunom. Ovo je još jedan materijalistički znak koji voli kupovati, posebno finu hranu kojom ugađaju svom vrlo čestom hobiju - kuhanju. Kako općenito u životu puno pažnje posvećuju detaljima, tako im odgovaraju i hobiji poput izrade maketa ili vezenja.

VODENJAK

Vodenjaci se najviše vole opuštati igrajući igre, od šaha preko Monopolyja do Scrabblea. Uvijek se nađe mjesta i za videoigre, posebno one s fantastičnim bićima i likovima koji imaju svoje zadatke kroz igru. Radi se o još jednom znaku sklonom umjetnosti pa će mir ponekad potražiti u slikanju, crtanju, pisanju ili glazbi, ovisno o tome što im leži. Vježbanje joge i meditacija pomoći će ovom osjetljivom znaku da zaboravi svakodnevne probleme.

RIBE

Ribe vole duge šetnje, posebno uz vodu. Spavanje na plaži i prepričavanje zanimljivih priča uz vatru pod otvorenim nebom odvest će ih sasvim novo stanje uma. No istovremeno su i kućni tipovi, vole se povlačiti po kauču i s voljenom osobom gledati televiziju. Gledanje novog filma otprilike je sve što treba ovom znaku da pobjegne od stvarnosti. Opuštajuće će djelovati i slikanje i uređivanje vrta.