HOROSKOP OTKRIVA

Jeste li trač-baba ili vođa u poslu?

13.09.2012 u 12:54

Bionic
Reading

Jeste li rođeni za tračanje, vodstvo ili ljenčarenje? Otkrijte kakvi ste u poslovnom okruženju ovisno o horoskopskom znaku kojem pripadate

Dok se jedni na radnom mjestu pokažu kao rođeni vođe, drugi odrađuju zadani posao, i to jedva. Ako ni sami ne znate kako biste definirali svoj radni elan, možda vam horoskop pomogne rasvijetliti nedoumicu!

OVAN
Ovnovi su generalno vođe koji će realizirati svaku ideju i držati se čvrsto zadanih ciljeva. Svi koji ih žele slijediti, dobro su došli, ali samo ako će pošteno odraditi svoj dio posla. Premda ih možda umara činjenica da najčešće daju 110 posto sebe u posao, šefovi će to sigurno prije ili kasnije prepoznati. Nerijetko zato Ovnovi završavaju na šefovskim mjestima i čelnim pozicijama.

BIK
Bikovima je najvažnije odraditi posao unutar zadanog budžeta i izvršiti sve obaveze, ali svojim ritmom. Puno toga im ovisi o radnim uvjetima, primjerice je li ured posložen prema feng shuiju ili ima li u aparatu u hodniku dovoljno grickalica ili slatkog. Upravu doživljavaju kao nužno zlo. Oni ih vole, a Bikovi iz njih izvlače novac potajno se smijući.

BLIZANCI
Brzi, okretni i uvijek nešto prodaju - to su Blizanci. Njima se treba obratiti ako želite saznati najnovije uredske tračeve. Na sastancima glume đavoljeg odvjetnika i daju dovoljno informacija tek toliko da zainteresiraju sve prisutne. Suradnicima i kolegama će prepustiti ostatak posla, jer oni jure na drugi sastanak, koji po mogućnosti uključuje ručak.

RAK
Rakovi točno znaju gdje se tko i kada nalazi. Možda ne potpisuju čekove, ali svjesni su da je i budžet lakše dobiti kad su informirani. Svi od njih očekuju organizaciju rođendana i proslava rođenja djeteta. Zaboravite direktore i šefove, Rakovi su u poslu pravi 'roditelji'.

LAV
Lavovi neprestano razmišljaju o šefovskom mjestu. To im je u krvi, ne u tituli. Posao doživljavaju kao neku vrstu umjetnosti, a njihova intuicija mnogo puta spašava situaciju. Koliko su samo puta izvukli organizaciju iz problema? Šira slika koju su sposobni stvoriti njihov je najbolji prijatelj. Kolege su najčešće ljubomorni na njih jer, na kraju krajeva, rijetko kad su u krivu.

DJEVICA
Djevice su najveći štreberi kad je u pitanju razvojna strategija. Sjajni su menadžeri, ali za njih je idealno da rade sami. Jednostavnije im je ostati fokusiran na zadatak kad ne moraju neprestano objašnjavati očite stvari. Kad firma zatreba pomoć, savjetnika ili tehničku podršku, tu Djevice nastupaju. No kad je brza hrana u igri, nisu previše zainteresirane.

VAGA
Vage su vrlo često posrednici ili rade u uslužnim djelatnostima, jer uvijek kažu pravu stvar i smanjuju tenzije. Oni su od neprocjenjive vrijednosti svakome tko mora bolje shvatiti značenje pojma 'ograničenja' ili tko mora pokazati ljudsku stranu. No budući da su toliko željne ugoditi, lako ih se može gaziti. Ne treba zaboraviti da je povremeno dobro pokazati zube.

ŠKORPION
Škorpioni su obično ljudi koji preuzimaju ulogu rješavanja problema i kojima je zbilja stalo do posla koji rade. Ako su administratori, lako utjeruju strah u kosti svojim suradnicima. Iako se uglavnom drže za sebe, one koje puste da im se približe vrlo brzo shvate koliko su vrijedni za kompaniju. Oni najčešće ili sve znaju ili sve mogu odmah saznati.


STRIJELAC
Strijelci su vrlo često terenski radnici, bilo kao trgovci, bilo kao kakvi istražitelji. Mogu također biti i marketinški geniji koji pokreću cijelu stvar i i tada svi žele biti u njihovom timu. Možda je to zato što znaju najbolje iskoristiti ono što im se pruža, unutar budžeta kojim raspolažu. Naravno, ulogu ima i karizma kojom zrače i odanost kompaniji koja potiče sve ostale da djeluju pametnije.

JARAC
Naravno, Jarci jako dobro znaju tko kolo vodi. Oni će poboljšati sustav rada, prilagoditi resurse koje imaju na raspolaganju i održati ih iskoristivima. Pazeći na inventar, oni ništa neće baciti i svaku će sitnicu iskoristiti što ih ponekad čini iritantnima za okolinu. Čak bi bili spremni lako se prebaciti na drugi posao i unovčiti dionice tvrtke ako znaju da nešto vrijede.

VODENJAK
Vodenjaci su uvijek barem djelomice odgovorni za funkcioniranje i vrijednost tvrtke u kojoj rade. Oni se uvijek koncentriraju na dugoročnu strategiju i dobrobit te smišljaju revolucionarna rješenja. Budući da lako uče, uvijek će nagovarati kolege na nove tehnologije. Pronaći ćete ih kako se igraju s prototipovima i demo opcijama. No oni su idealni za otvaranje vrata budućnosti.

RIBE
Ribe bi poslovno mogao privući kreativan razvoj, istraživanje i održavanje podataka. Usto, oni su najčešće neslužbeni savjetnici, slušaju probleme i daju optimistične prijedloge. Doista shvaćaju krajnju vrijednost stvari pa čak i ako tržište trenutačno pokazuje drukčije rezultate. Što tržište zna, uostalom? Ipak, ako se nalaze u financijama, možda bi bilo bolje ukrotiti njihov optimizam.