VODENI REKORDI

Jedan brod vukao 114 skijaša po vodi

29.03.2010 u 13:45

Bionic
Reading

Nakon sedam neuspješnih pokušaja, svjetski rekord najviše skijaša na vodi koje vuče jedan brod oboren je u Strahanu, na obali Tasmanije u Australiji

U Queenslandu u Australiji 1986. godine postavljen je rekord pri kojem je 100 skijaša na vodi prešlo jednu nautičku milju (1.852 metra), a sve ih je vukao jedan čamac. Sada, nakon temeljitih priprema i mnogo oklijevanja zbog lošeg vremena, 114 odlučnih skijaša na vodi oborilo je taj rekord blizu obale Strahana u Australiji.

Skijaš Tony Aspinall kaže da je bilo vrijedno truda te da je voda bila toliko ugodna da je bilo stvarno teško koncentrirati se na obaranje rekorda. Greg Hind iz Odbora za pokušaje obaranja svjetskih rekorda kaže da je vjetar bio savršen, za razliku od subote, kad su Australci zbog vremena morali odgoditi svoj pokušaj.

No, nakon uspjeha stiže i upozorenje da Cairns and District Powerboat and Water Ski klub neće samo tako dopustiti da netko obori njihov rekord koji su držali zadnjih 24 godine bez borbe. Predsjednik kluba Cairn Simon Greenwood kaže da se već planira ponovno obaranje rekorda.