NA 'NJUŠKE' S NJUŠKAMA

I psi će gledati predstavu Teatra Exit!

22.11.2013 u 16:48

Bionic
Reading

Teatar Exit prvi je u Hrvatskoj, a vjerojatno i u svijetu, koji će ugostiti prave njuške, one četveronožne. Naime, riječ je o psima vodičima - pomagačima iz Centra za rehabilitaciju Silver koji će zajedno sa svojima korisnicima (osobama s invaliditetom) imati prilike pogledati različite pseće priče u hit predstavi 'Njuške' redatelja Matka Raguža

Teatar Exit će u utorak, 26. studenog, ugostiti pse vodiče i njihove korisnike, osobe s invaliditetom. Centar za rehabilitaciju Silver, javna ustanova socijalne skrbi, bavi se školovanjem pasa pomagača - psi vodiči, rehabilitacijski i terapijski psi - te rehabilitacijom osoba s invaliditetom i djece s teškoćama kojima je potrebna pomoć.

Na predstavu je potvrdila dolazak gđa Tatjana Josipović, a akciju će podržati i druge osobe iz javnog života radi senzibiliziranja javnosti.

Teatar Exit poklanja ulaznice korisnicima Centra Silver – slijepim i slabovidnim osobama, osobama s invaliditetom te djeci s poteškoćama, kao i njihovim četveronožnim pomagačima.


'Iako široj javnosti to možda nije poznato, prema Zakonu o kretanju slijepe osobe uz pomoć psa vodiča (NN 131/98), psima pomagačima je dozvoljen ulaz u sve javne prostore. Ovim događanjem želimo pokazati da odškolovanim psima pomagačima i onima koji su još u školi, trebaju biti dostupna sva javna mjesta pa tako i kazalište', naglašava ravnatelj Centra Silver dr. sc. Marijan Sesar


Teatar Exit, Centar za rehabilitaciju Silver, korisnici i 'njuške' nadaju se da ćete doći i podržati zajedničku inicijativu, a time i senzibilizirati javnost i spriječiti buduće diskriminacije osoba s invaliditetom i njihovih vjernih pratitelja pasa pomagača.