NEOBIČNA UMJETNOST

Hrvatica nagrađena za skulpture na noktima

12.10.2010 u 10:44

Bionic
Reading

Dok nekima za podlogu umjetničkog djela služi platno ili papir, Ivana Šimunec Gedalja priklonila se nekonvencionalnoj platformi umjetničkog izražavanja – noktima. Kreativnost ju je dovela do četvrtog mjesta na nedavnoj olimpijadi noktiju u Londonu

Ivana Šimunec Gedalja (32), zdravstvena laborantica sa završenom školom menadžmenta, svakodnevno ispunjava uobičajene zahtjeve klijenata za uređivanje noktiju, a u slobodno vrijeme se bavi mnogo kompliciranijim i kreativnijim projektima.

Tako joj je na Nailympicsu, olimpijadi noktiju održanoj u rujnu u Londonu, za dlaku izmakla medalja. Četvrto je mjesto osvojila u kategoriji fantasy, i to kreacijom nazvanom Faraon, piše Večernji list.

Projekti koje priprema za natjecanja oduzimaju joj po nekoliko mjeseci rada, a troškove odlaska na natjecanja ona i njezini prijatelji pokrivaju sami, jer u Hrvatskoj ne postoje prednatjecanja koja bi omogućila financirani odlazak.

Najbolji rezultat u svojoj neobičnoj karijeri Ivana je osvojila na olimpijadi 2007. godine, kad je s Arapskim ratnikom u istoj kategoriji osvojila prvo mjesto. Model za kreaciju bio joj je brat.

No Ivana najviše uživa u izradi životinja, a to se nekad proširi i na izradu cijelog seoskog gospodarstva. Zato je posebno ponosna na temu Seljak, u sklopu koje je na nokte uspjela staviti i štalu s kravicama, svinjama i konjima.