RODITELJI IZ SNOVA

Gej pingvini usvojili odbačenu bebu

19.05.2014 u 15:43

Bionic
Reading

Par gej pingvina, Jumbs i Kermit, iz zoološkog vrta u Kentu usvojio je odbačenu bebu, a čuvari kažu da su oni dosad najbolji roditelji među pingvinima koje su imali

Humboldtovi pingvini, zaljubljeni par Jumbs i Kermit, prihvatili su jaje na čuvanje nakon što ga je majka Isobela ostavila krenuvši u potragu za hranom. To je već drugo jaje koje je dobio ovaj gej par, a mali se pingvin izlegao 12. travnja.


Glasnogovornik Wingham Wildlife Parka rekao je da beba odlično napreduje i da će uskoro dobiti ime te da su optimistični oko daljnjeg razvoja.

U svibnju 2012. istospolni par pingvina, Inca i Rayas, prihvatio je odbačenu bebu u Faunia Parku u Madridu.
Domaći ovnovi su statistički najbrojniji među sisavcima koji će formirati istospolnu vezu, s osam posto ovnova koji se vežu s mužjacima.
I delfini su poznati po gej vezama među mužjacima, a koje traju i po 17 godina.
Homoseksualni australski crni labudovi često formiraju ‘trojac’ s dva mužjaka i ženkom, što je dovelo do puno uspješnijih rezultata parenja.

Ranijih su godina, kad bi se pojavilo mlado, na Facebooku objavili natječaj za ime, a tako će vjerojatno napraviti i ovaj put kad beba dovoljno ojača.

Muški par pingvina 'zaljubio se' 2012, nakon što su obojica napustila svoje dotadašnje ženke. Isobel pak svake godine liježe jaja sa svojim partnerom Hurricaneom, no ove godine mužjak je odbio brinuti se o inkubaciji jaja.

Stoga je osoblje parka odlučilo dati jaje gej paru. U službenoj objavi na Facebooku napisali su: ‘Kermit i Jumbs su istospolni par pingvina, a zaljubili su se prije više od dvije godine. Kako sami ne mogu imati potomke, ove godine smo im dali jaje koje je ostavila jedna naša ženka. Odonda su ga čuvali sve dok se mlado nije izleglo i jednomjesečna beba je dokaz toga da su njih dvojica fantastični surogat roditelji i, usuđujemo se reći, jedni od najboljih roditelja među pingvinima koje smo imali.’