ŽELE POSTATI OČEVI

Gay pingvini krali jaja od straight parova

28.11.2008 u 10:17

Bionic
Reading

Želeći postati roditelji, par homoseksualnih pingvina muškog roda u jednom kineskom zoološkom vrtu terorizira heteroseksualne parove te im krade jaja

Dvojica pingvina počela su krasti jaja ispod nogu drugih roditelja i, da bi prikrili krađu, na njihovo mjesto stavljati kamenje. Međutim, drugi pingvini otkrili su njihovu prijevaru, pa su čuvari izolirali dvojicu nestašnih trogodišnjaka da ne bi uznemiravali ostale.

Čuvar u zoološkom vrtu Polar Land u Harbinu, na sjeveroistoku Kine, objasnio je da su homoseksualni pingvini imali prirodnu potrebu postati očevi unatoč svojoj seksualnoj orijentaciji, prenosi Telegraph.

'Jedna od najvećih odgovornosti odraslog mužjaka je briga oko jaja. Premda je biološki nemoguće da ovaj neobičan par izlegne jaja, prirodna želja je i dalje prisutna. A to što smo ih odvojili nema veze s diskriminacijom. To smo učinili jer bi uznemirivali cijelu grupu u razdoblju lijeganja jaja', rekao je čuvar.

U životinjskom svijetu ima mnogo primjera homoseksualnog odnosa, ali pingvini su privukli pažnju javnosti više nego bilo koje druge životinje.

U jednom njemačkom zoološkom vrtu izbio je skandal nakon što su dvojici homoseksualnih pingvina doveli dvije ženke iz Švedske da ih zavedu radi parenja. No, gay pingvini nisu bili zainteresirani za promjenu seksualne orijentacije, pa je projekt neslavno završio.