KARIJERNI POMAK

Gangsterski boss postao svećenik

09.04.2009 u 08:30

Bionic
Reading

Nakon vratolomnog života prepunog kriminala i nasilja, šef jedne od japanskih mafijaških bandi, odlučio se skrasiti s onu stranu oltara i postati svećenik

Tadamasa Goto shvatio je valjda, nakon galona prolivene krvi i milijuna dolara zarađenih na prostitutkama, da još nije našao ono što je tražio. Šezdesetšestogodišnji šef jedne od bandi zloglasne japanske mafije poznatije pod imenom Jakuza odlučio je tako postati budistički svećenik, piše Metro.

Osim spomenutog biznisa oko prostitucije, bavio se reketarenjem, trgovinom droge, a bio je poznat po iznimnoj okrutnosti. Njegovi su ljudi gadno pretukli renomiranog redatelja Juko Itamija jer je u svom filmu ocrtao japansku mafiju u negativnom svjetlu. Sada se pak nekadašnji boss priprema za svećeničko zvanje u hramu južno od Tokija.

Tadamasa je prošlog listopada izbačen iz najvećeg klana Jakuza Yamaguchi-gumi jer je, po mišljenju nadređenih, postao previše prisutan u medijima. Njegovi su se dotadašnji pristaše nakon toga podijelili u dvije frakcije.