ZABAVA NON STOP

Entuzijast projektirao kuću u kojoj može skejtati

20.07.2011 u 10:43

Bionic
Reading

Bivši profesionalni skejter i suosnivač poznate tvrtke za proizvodnju sportske odjeće i obuće projektirao je i sagradio eko-kuću čija je unutrašnjost u potpunosti prilagođena skejtanju

Pierre-Andre Senizergues (48), jedan od osnivača tvrtke Sole Tehnology i bivši profesionalni skejter, osmislio je prototip obiteljske kuće koja osim osnovne funkcije može poslužiti i kao rampa za skejtanje.

'Radi se o ideji za budućnost gdje skateboardovi mogu biti korišteni kao primarno prijevozno sredstvo ili kao rekreacija, i to izvan i unutar kuće', rekao je Senizergues, dodavši da je koncept zapravo temeljen na ideji vrpce kao neprekinute površine koja vodi od vanjskog do unutarnjeg dijela kuće.

Gotovo svaki centimetar kuće dizajniran je poput skejterske rampe pri čemu je pod zakrivljen prema zidovima i stropu formirajući nešto što nalikuje golemoj tubi. Skejtanju je prilagođen i namještaj, od dnevne sobe do kuhinje i kupaonice.

Model Senizerguesove kuće predstavljen je umanjen u Parizu, a originalna kuća ovog strastvenog skejtera nalazi se u Malibuu u Kaliforniji.