GOSPODAR PRSTENOVA, 4. DIO

Do vjenčanog prstena pomoću satelita i molitve

20.08.2009 u 11:00

Bionic
Reading

Novozelanđanin je dobio nadimak Lord of the Ring jer je nakon 16 mjeseci pronašao svoj vjenčani prsten koji je nestao u dubinama wellingtonske luke. Dolazio ga je tražiti mnogo puta, ali tek ga je jučer vidio kako sjaji s dna

Aleki Taumoepeau postao je lokalni 'Gospodar prstenova' nakon što je u maniri filmskih scenarija prvo izgubio, a potom i pronašao svoj vjenčani prsten. Prije 16 mjeseci vodio je čišćenje luke u Wellingtonu i dok je bio na čamcu s ostatkom posade, prsten mu je u zamahu iskliznuo s ruke. Očevici kažu da je sve izgledalo kao kakva usporena scena iz dobro poznatog blockbustera.

Aleki je približno naznačio mjesto gdje je prsten potonuo, no ni nakon 16 mjeseci nije uspio povratiti svoje vjenčano blago. Žena ga je, kaže, nagovarala da kupi novi, no on je odbijao zaklinjući se da će ga pronaći.

U zadnjem pokušaju poslužio se satelitskom navigacijom te nakon kratke molitve i sat vremena pretrage, ugledao izgubljeni predmet kako sjaji s dna. 'Nisam mogao vjerovati da ga vidim tako savršeno jasno. Cijela je gornja površina prstena sjajila', oduševljeno je prepričao wellingtonski muž koji će si svoj identificirani leteći objekt sada vjerojatno dati zaklamati za prstenjak.