STIMULATIVNI TRENING

Dizanje ljudi umjesto utega u teretani

21.01.2009 u 10:20

Bionic
Reading

Teretana u Londonu uvela je novi program vježbanja u sklopu kojeg članovi na treninzima ne dižu utege kao dosad, već ljude

U teretani Gymbox u Londonu nećete morati mijenjati utege na štangi poželite li povećati težinu za dizanje. Umjesto toga, jednostavno ćete posegnuti za novim čovjekom koji sjedi sa strane i čeka da ga netko odabere kako bi vježbao s njim.

Zaposlenici predviđeni za dizanje obučeni su u crne trikoe, a na prsima im je označena težina. Premda zvuči neobično i nezgrapno, vlasnik teretane Richard Hilton kaže da je vježbanje s ljudima stimulativno, a jedna od prednosti je i ta što vam čovjek s kojim vježbate neprestano pruža ohrabrenje i motivaciju.

Ima li boljeg motiva od čovječuljka koji vam nad glavom urla da napravite još deset ponavljanja? Za trening članovi teretane imaju na izbor pet različitih težina, od 30 do 155 kilograma.

Gymbox je u Londonu već poznat po jedinstvenim metodama vježbanja i neobičnim programima. Njima vlasnik ne daje uobičajene nazive, već lagani program vježbanja naziva 'pederskim', a aerobni trening za žene opisuje kao 'aerobik za sise'.