DOSJETLJIVI PASTIR

Čuva ovce uz pomoć postera vučje glave

19.12.2008 u 13:00

Bionic
Reading

Pastir koji je ostao bez svoga psa za čuvanje ovaca, nije si mogao priuštiti novog. No mogao si je priuštiti veliki poster s vučjom glavom, na koji ovce reagiraju skoro pa isto

Farmer i pastir Du Hebing kojem je nedavno umro pas za čuvanje ovaca, našao se u naizgled bezizlaznoj situaciji budući da nije imao dovoljno sredstava za kupnju novoga. No, kako nužda prisiljava ljude da budu kreativni, Du je pomislio kako bi ogroman poster s vučjom glavom mogao poslužiti jednako efikasno. I nije pogriješio.

Nakon posjeta lokalnom parku s divljim životinjama primijetio je veliki poster vuka koji je netko iz šale stavio u tor sa stadom vrlo rijetkih ovaca. 'Primijetio sam da se nijedna od ovaca nije usudila približiti posteru', prisjeća se Du kojem je odmah palo na pamet kako držati svoje stado pod nadzorom za cijenu plakata.

Uvećao je sliku vučje glave i drži je ispred sebe dok vodi svoje ovce na ispašu. 'Ljudi se smiju i upiru prstom, no poster jede daleko manje od bilo kojeg psa čuvara', kaže dosjetljivi pastir.