VESELJE RITMA

Bucka se plesom bori protiv modnih trendova

07.02.2014 u 15:57

Bionic
Reading

Blogerica i producentica na radiju Whitney Thore boluje od sindroma policističnih jajnika zbog kojeg nekontrolirano dobiva na težini, no to je nije spriječilo da uživa u plesu

Whitney Thore počela je plesati već kao djevojčica, a do svoje 16. godine poučavala je u Plesnom kazalištu Greensboro. No morala je odustati od plesa tijekom fakulteta jer se počela nekontrolirano debljati.

Razlog Whitneynu dobitku kilograma bio je sindrom policističnih jajnika koji može uzrokovati otpornost na inzulin. Ostavila je ples i odselila se u Koreju gdje je dobila oko 100 kilograma.


Jedan od njenih kolega s posla, Jared Pike, predložio je Whitney da napravi seriju kratkih filmova na temu 'Debela djevojka pleše' i ona se složila. Uz te snimke, Thore je pokrenula i kampanju 'Tijelo bez srama'.

Whitney Thore imala je tijekom dosadašnjeg života od 65 do 175 kilograma. Nikako ne želi da modna industrija i društveni pritisci određuju kako će se osjećati u vezi sebe i koliko vrijedi kao žena ili ljudsko biće.

'Namjeravam podržati sve žene u tome da se riješe srama tako da im pokažem da se ja ne sramim svog tijela', rekla je Whitney Thore.