PENDREKOM PO LJUBAVI

Brazilke uhićene zbog poljupca u gomili

01.10.2013 u 16:57

Bionic
Reading

Dvije djevojke, Joana Palhares i Yunka Mihura, uhićene su na evangeličkom okupljanju koje je predvodio pastor Marco Feliciano jer su se tamo pomalo razgolićene poljubile

Ne poznajemo dovoljno zakone u Brazilu pa se nećemo ni pretvarati da znamo je li poljubac dviju djevojaka odjevenih u grudnjak neki oblik kršenja javnog reda ili morala, no čini nam se da je uhićenje o kojem je pisao The Huffington Post nakon kojeg je navodno uslijedila i policijska brutalnost pretjerana reakcija na takvo što.

Budući da se događaj odvijao pod otvorenim nebom, a oko ženskog para su se nalazili mnogi drugi parovi koji su se također poljubili, pretpostavljamo da pastor Marco Feliciano koji je na čelu Brazilskog povjerenstva za ljudska prava i manjine možda pretjerano reagirao kad im je pred 70.000 ljudi poručio da ostanu gdje jesu kako bi ih policija mogla uhititi.

'Te dvije djevojke moraju biti izvedene s ovog događaja u lisičinama. Nema smisla bježati, čuvari su već na putu prema njima. Ovo nije mjesto gdje se bilo što smije dogoditi – ovo je Božja kuća', rekao je Marco Feliciano.


Djevojke tvrde da je policija u stanici u São Sebastiãu bila pretjerano gruba prema njima, a njihov odvjetnik kaže kako je svjestan da postoje dva ustavom zajamčena prava koja su u ovom slučaju u sukobu – sloboda izražavanja i religijska sloboda.

Poljubac se može vidjeti u četvrtoj minuti snimke.