KANDIDATKINJA ZA GUINESSA

Božićna priča na najdužim noktima u Hrvatskoj

04.12.2010 u 15:41

Bionic
Reading

Vlasnica porečkog salona za uljepšavanje Romi, Michaela Roth, ovogodišnje blagdane i ulazak u božićnu atmosferu odlučila je obilježiti na nov i neuobičajen način – svojom kreacijom oslikavanja geliranih noktiju, dugih više od jednog metra, božićnim motivima

Osim po rekordnoj dužini noktiju i ručno oslikanim blagdanskim motivima nail art tehnikom, kreacija je posebna i po tome što je u izradu najdužih noktiju u Hrvatskoj utrošeno oko 120 sati predanog rada i stotinjak doza gela.

'Nokti su izrađeni sloj po sloj jer se gel brzo suši, da bi dobili tu čvrstoću, nanijeli smo na svaki nokat više od dvadeset slojeva gela, a potom je sve ručno oslikano pa svaki nokat priča svoju priču', kaže Michaela Roth, vlasnica salona Romi i kreatorica vesele 'božićne priče' na prstima strpljive manekenke Mire Komušanec iz Pazina.

Oslikavanje motiva snjegovića, šarenih poklona, pahuljica, pa čak i Djeda Mraza, započela je jutros u 2.30 sati, a koliko će trajati 'skidanje' rekordnih noktiju, još se ne zna, budući da je, kako veli maštovita Michaela, ovo prvi put da su ih u salonu izradili. No ne i zadnji put jer se namjerava prijaviti za Guinessovu knjigu rekorda.

'Pravila još treba provjeriti, no mislim da neće biti problema. Koliko mi je poznato, rekord najdužih oslikanih noktiju iznosi oko dva metra i postignut je prije nekoliko godina u Njemačkoj, ali su bili izrađeni od drugih materijala, dok mi radimo s gelom pa je kod nas riječ o sasvim novoj tehnici izrade', kaže Michaela, koja se oslikavanjem noktiju bavi već desetak godina, dodajući da će joj to biti još jedan novi izazov.