MI SMO BILI PRVI

Bosna u plamenu nereda: Srbija i Hrvatska tvrde da je to njihova ukradena ideja

06.02.2014 u 17:28

Bionic
Reading

Srbija i Hrvatska ljute su zbog kršenja autorskih prava. Stanovnici BiH započeli su najveće prosvjede u regiji. Neredi koji su započeli u Tuzli proširili su se na Sarajevo, Zenicu i Bihać. Na ulicama su deseci tisuća ljudi. Pale se zgrade i povećava se broj sukoba. Zbog toga su Vlade Srbije i Hrvatske odlučile podići tužbu zbog krađe ideje

Tuzlansko naselje Slatina podsjeća na ratnu zonu! Razbijaju se državne zgrade, zapaljene su automobilske gume, a crni dim pomiješan je s bijelim dimom suzavca.

To je uzrokovalo brzu reakciju Hrvatske i Srbije koje su zgroženo očiglednom krađom prijavljenog patenta i originalne ideje.

'Netko je bio jako naivan, ako je mislio da može paliti Bosnu bez da mi zamijetimo da su ukrali našu ideju. Odmah smo podigli tužbu, te očekujemo da se krađa ideje 'paljenja Bosne' zaustavi i naplati s kamatama' poručuju iz Beograda.

Hrvatska strana nije odmah podigla tužbu, nego je prvo poslala prosvjednu notu, nadajući se da će građani Bosne ipak prestati s imitacijom tuđeg proizvoda.

'Ono što nas muči nije samo kopiranje, nego loše kopiranje. Kad palite po Bosni, treba ipak to profesionalnije odraditi. Ovo je za sada sve amaterizam. Mi smo u Zagrebu spremni ponuditi suradnju, ali ovakva bezočna krađa ideje bit će naplaćena ako nastave dalje s paljenjem po Bosni', potvrdio je glasnogovornik Vlade.