POZIV NA UPIS

Borba protiv zombija postala reklama za sveučilište

23.03.2011 u 13:00

Bionic
Reading

Dvadesetogodišnji student medijske produkcije Tom Ridgewell napravio je niz reklama za Sveučilište Lincoln koje pohađa, no umjesto uobičajenih prednosti koje obrazovne institucije nude, njegove reklame sadrže borbu protiv zombija, požare i napad dinosaura

Britanski student medijske produkcije na Sveučilištu Lincoln Tom Ridgewell snimio je niz lažnih zabavnih reklama koje je stavio na YouTube. Reklame promoviraju Sveučilište Lincoln, ali ne uobičajenim nabrajanjem sjajnih tehničkih prednosti, tradicije te odličnih profesora, već borbom protiv zombija, napadom dinosaura i požarom u predavaonicama.

Tom smatra svoje reklame zanimljivijima od standardnih dosadnih reklama, a nada se da će njegova djela možda čak potaknuti gledatelje na YouTubeu da se upišu na njegovo sveučilište. Ideja za alternativne reklame došla mu je za vrijeme predavanja kad su mu misli odlutale.

'Zamislio sam se za vrijeme predavanja i počeo sam maštati o tome kako na televiziji reklamiram svoje sveučilište. No kad sam kasnije stvarno odlučio nešto snimiti, zaključio sam da ne želim biti u centru pažnje, pa sam otišao u drugom smjeru i snimio ove reklame', kaže Tom Ridgewell.

Tom će diplomirati u lipnju ove godine, a snima kratke filmove od svoje šesnaeste godine. Iako je već radio na stotinama filmova za vrijeme svog diplomskog rada, Tomu ne ponestaje ideja i već planira što će snimati jednom kad se preseli u London.