KOPERNIKANSKI OBRAT U BEOGRADU

Bora Đorđević: Ja sam srpski četnik, ali i hrvatski etnik!

02.09.2013 u 14:15

Bionic
Reading

Veliki srpski roker s čežnjom u srcu očekuje pozitivno rješenje svog zahtjeva za hrvatsko državljanstvo

Poznati srpski roker, pjesnik i boem Bora Đorđević službeno je podnio zahtjev za hrvatsko državljanstvo. Iako su djelatnici hrvatske ambasade u Beogradu mislili da je riječ o šali, izgubljenoj okladi ili umjetničkom performansu, sam Đorđević je pozvao na ozbiljnost rekavši: 'Hoću tu vašu putovnicu, tako mi svih belih orlova s kojima sam pio!' Zatim je nastavio u ozbiljnom tonu:

'Možda ne znate, ja sam još uvijek državljanin Republike Srpske Krajine, čija je Vlada u egzilu 2004. prihvatila sporazum Z-4 na temeljem kojeg je Republika Srpska Krajina postala dio Hrvatske. Na taj način i ja sam postao hrvatski državljanin i došao sam samo konzumirati svoje pravo. Mogu reći i u stihovima: Ja sam možda srpski četnik, ali sam i hrvatski etnik', kaže dobro raspoloženi Đorđević.


Novinari su ga pitali što je s onom njegovom starom pjesmom: 'E, moj druže zagrebački, evo nas kod vas u pljački.' Đorđević odgovara da je mislio na hrvatsku pretvorbu i privatizaciju te dodaje kako je ponosan što je pridonio homogenizaciji hrvatskog nacionalnog bića jer je na vlastitom primjeru podsjetio kako velikosrpske ideje mogu nekim ljudima teško sjesti, poput pokvarenog bureka.

Prilozi News Bara na tportalu su satirično-humoristični, vijesti su izmišljene i ne treba ih shvaćati ozbiljno.