SAMO U NEW YORKU

Biste li probali pizzu od 1.000 dolara?

26.05.2011 u 07:00

Bionic
Reading

Njujorška pizza za 1.000 dolara koju je vlasnik pizzerije Nino's Bellissima Nino Selimaj stvarao godinu dana dok nije uspio naći savršenu kombinaciju sastojaka i začina, među deset je najskupljih pizza na svijetu

Vlasnik pizzerije Nino's Bellissima Njujorčanin Nino Selimaj još 2007. došao je na ideju za svoju ekstravagantnu pizzu. Trebalo mu je oko godinu dana samo da nađe pravu kombinaciju sastojaka i začina za skupu pizzu snova.

Pizza za 1.000 dolara na sebi ima kiselo vrhnje, četiri vrste kavijara, jastogov rep, ikru lososa te malo wasabija. Svaka kriška pizze stoji 250 dolara i ima samo jednu vrstu kavijara.

Čak i za vrijeme ekonomskih neprilika koje potresaju svijet Selimaj kaže kako ima goste koji dolaze pojesti krišku njegove pizze. Oni koji su probali jednu od najskupljih pizza na svijetu kažu kako zapravo i nema okus kao što pizze inače imaju što nije ni čudno s obzirom na to da je jedini pečeni dio tijesto od talijanskog brašna, a svi ostali dijelovi sirevi.
 
Najskuplja pizza na svijetu stoji oko 2.400 dolara i može se naći na jelovniku restorana Margo's na Malti. Iako vlasnik restorana Claude Camilleri jednom do dva puta godišnje ima priliku napraviti najskuplju pizzu na svijetu, Nino Selimaj posluži barem dvije pizze tjedno, pa se u slučaju njujorške pizze ne radi samo o reklamnom štosu.