PRIDRUŽITE SE PETICIJI

Apel Europskoj uniji protiv kozmetičkih pokusa na životinjama

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 23.10.2012 13:18
  • Objavljeno 23.10.2012 u 10:51
peticija životinje kozmetički pokusi

peticija životinje kozmetički pokusi

Izvor: Promo fotografije / Autor: Prijatelji životinja

Skladateljica i vodeći vokal Pretendersa, dugogodišnja veganka Chrissie Hynde, dala je svoju potporu Europskoj koaliciji za prestanak pokusa na životinjama (ECEAE), koaliciji udruga za zaštitu životinja među kojima su i Prijatelji životinja, i njenoj kampanji 'Reci ne okrutnim kozmetičkim proizvodima' kako bi se okončao uvoz i prodaja kozmetike koja je testirana na životinjama u Europskoj uniji. Na događaju u Bruxellesu 18. listopada, ECEAE je uručila peticiju sa 250.000 potpisa Europskom parlamentu

U svojem apelu Europskoj komisiji Chrissie Hynde je izjavila: 'Sramotno je da se životinje i nadalje podvrgava patnji u bolnim pokusima za kozmetičke proizvode koji se prodaju u EU-u. Podupirem ECEAE u kampanji da izbaci iz Europe kozmetiku testiranu na životinjama jednom zauvijek. Apeliram na komisiju EU-a da zajamči uvođenje potpune zabrane trgovine u ožujku 2013. Apeliram na Europljane da mi se pridruže u potpisivanju peticije Reci ne okrutnim kozmetičkim proizvodima u Europi!'

Peticiju su potpisali i drugi celebrityji kao što su sir Paul McCartney i Morrisey, političari, kozmetičke tvrtke i građani Europe, pa tako i Hrvatske.

ECEAE je ovu kampanju provela diljem Europe kako bi postigla okončanje uporabe životinja za kozmetičke proizvode te je bila uspješna u postizanju europske zabrane za uporabom životinja u svrhu testiranja kozmetike i sredstava za njegu tijela. Međutim, kozmetičke tvrtke još uvijek smiju prodavati proizvode unutar EU-a koji su bili testirani na životinjama u drugim dijelovima svijeta. Zabrana uvoza i prodaje proizvoda testiranih na životinjama u EU-u trebala bi stupiti na snagu 2013. No, sada postoje neka očekivanja da bi došlo do izuzeća ove zabrane, koja bi dopustila da životinje i dalje pate i umiru u okrutnim kozmetičkim pokusima za proizvode koji će se prodavati u EU-u.

Prijatelji životinja zahvaljuju svim građanima koji su svojim potpisom podržali kampanju za zabranu prodaje kozmetike testirane na životinjama.

Još uvijek aktualna peticija nalazi se na www.prijatelji-zivotinja.hr gdje se nalazi i tzv. bijela lista tvrtki koje ne testiraju svoje proizvode na životinjama, među kojima su među prvima istaknute one koje su zadovoljile Humani standard kozmetike (HCS).

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi