ŠARENI BALONI

Amerikanac preletio Engleski kanal u košari

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 28.05.2010 12:22
  • Objavljeno 28.05.2010 u 11:03
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Američki pilot Jonathan Trappe prije dvije godine pričvrstio je gomilu balona na potpuno običnu uredsku stolicu i tako se vinuo na visinu od četiri i pol kilometra iznad Zemlje. Ovaj put je balone pričvrstio na košaru od pruća i tako preletio Engleski kanal

Tridesetšestogodišnji Jonathan Trappe postao je prvi čovjek koji je preletio Engleski kanal u improviziranoj letjelici koju su nosili gumeni baloni punjeni helijem.

Poznat otprije po svom pothvatu na uredskoj stolici (koju je nakon što se spustio natrag na Zemlju vratio u ured iz kojeg ju je uzeo), gospodin Trappe odlučio je preletjeti Engleski kanal jer ga je kao pilota oduvijek privlačio.

Njegov posljednji pothvat pratio je Sky News uživo od polijetanja iz Challocka u Velikoj Britaniji sve do slijetanja u polje kupusa u Francuskoj. Za cijelo putovanje trebalo mu je svega četiri sata.

Iako je sa sobom ponio GPS uređaj, nije imao nikakvu opremu za slučaj da prisilno sleti u kanal, pa je postojao rizik da bi se mogao utopiti kad bi se to dogodilo.

Cijelim putem pratilo ga je dobro vrijeme, a najzabavniji dio cijele avanture bilo je slijetanje, za koje nije točno znao kad da započne. Naime, jedini način da sleti bio je da buši balon po balon, što je značilo da jednom kad je počeo sa slijetanjem nije mogao ponovo povećati visinu na kojoj je letio.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi