NEUMORNA DOBROTVORKA

100-godišnjakinja svaki dan šije za curice u Africi

01.09.2014 u 08:57

Bionic
Reading

Dobrotvorni rad nešto je što stogodišnja Lillian Weber iz Iowe uistinu voli. Dosad je napravila više od 840 haljinica za djevojčice iz Afrike

Lillian Weber svaki dan napravi jednu haljinicu za afričke djevojčice. Dosad je napravila više od 840 haljina, a želja joj je stići do 1.000, piše WQAD


'To je jednostavno nešto što volim raditi. Vjerojatno bih mogla napraviti dvije dnevno, no radim samo jednu', kaže stogodišnja Lillian Weber koja je počela raditi haljine 2011. godine.

Lillian Weber svoje haljine donira organizaciji 'Little Dresses for Africa' (Haljinice za Afriku) koja ih šalje siromašnim mladim Afrikankama. Osim što izrađuje haljinice, Lillian na svaki komad odjeće koji napravi doda mali detalj kako bi ga učinila posebnim.

'Zadivljena sam svaki dan. Vrlo sam ponosna na svoju majku', izjavila je Lillianina kći.

Lillian Weber započela je svoj dobrotvorni rad nakon što je vidjela dokumentarni film o organizaciji 'Little Dresses for Africa'. Zajedno sa svojim 80-godišnjim prijateljicama, odmah se bacila na posao.

Organizaciju 'Little Dresses for Africa' pokrenula je Rachel O'Neill koja kaže da su do sada sakupili više od dva i pol milijuna haljina koje su poslali u 47 afričkih država. Želja im je poslati odjeću onima kojima to najviše treba. Rachel namjerava uskoro osobno putovati u Afriku i pokloniti jednu haljinicu koju je izradila Lillian Weber.

'Kad napravim tisućitu haljinu, neću stati. Krenut ću ispočetka', kaže Lillian.