DOMAĆICE, DAME I KURVE

10 najvećih predrasuda o ženama

18.10.2009 u 08:00

Bionic
Reading

Žene su loše vozačice, u seksu traže emocije, rezanje luka i peglanje im je urođeno, nikad ne gledaju porniće... Premda te tvrdnje već same po sebi izgledaju suludo i nesuvislo, još uvijek ima onih koji su im skloni. A mi smo tu da im razbijemo iluzije

Ženama su kućanski poslovi u genima
'Ja ne znam rezati ovaj luk', 'Treba mi ispeglati hlače, ja to ne znam', 'Ti puno bolje slažeš veš, meni ne ide'... OK, kad bi ove rečenice koje su izgovorili muškarci, a upućene su ženama, zaista bile istinite, onda bismo jedino mogli pretpostaviti da ženski rod ne dijeli planet s muškim rodom, nego s poluretardiranim, neukim instrumentima za razmnožavanje. A pretpostavljamo da nijedan spol ne voli tako misliti. Ženama peglanje, kuhanje, ćišćenje i općenito briga oko kućanskih poslova nije u genima, već su to jednostavno bile prisiljene raditi u onim vremenima kad nisu smjele hodati u hlačama, razgovarati s nepoznatim muškarcima i zarađivati za život. A u kojim vremenima sad živimo?

Pogledajte kompilaciju žena za volanom
Oprez – žena za volanom!
On je u prometu pravi maher, posebno kad dodaje gas na semaforu okrećući glavu lijevo i desno hoće li netko primijetiti njegov zvjerski zov na nesmiljenu bitku za prevlast na cesti. Ili kad s ubilačkim pogledom skida sve svece s neba i zaziva svu rodbinu u nevjerojatno maštovitim konstrukcijama psovki. Ili kad na gradskoj prometnici glumi Michaela Schumachera, pa se svojim jadnim zamjenskim dokazom muškosti od bijednih 90 konja priljubljuje uz auto ispred ili se prestrojava poput slijepog konja. Ali ne, žene su opasnost na cesti...

Gledanje pornića

Ne, pornići nisu rezervirani samo za muškarce. Zar ste zbilja mislili da ih žene generalno ne vole gledati? Istina, ima takvih, ali otprilike jednako koliko i muškaraca koji nisu ludi za pornićima. Divlji i neobuzdani seks, kao i neostvareni fetiši, jednako uzbuđuju žene kao i muškarce. Mogu im biti glupi, mogu se smijati nedostatku fabule, mogu biti zgrožene brutalnim grupnjacima, mogu sve to okarakterizirati kao nerealni seks, ali već će sutradan prepričavati veličinu grudi glavne glumice ili lošu frizuru glavnog glumca. Zato, ako ste se dvoumili kako partnerici predložiti neki zajednički filmski maraton, ne ustručavajte se, udvoje je ljepše!

Žene ne znaju obavljati 'muške' poslove

Svaki muškarac koji misli da žena ne zna zamijeniti žarulju ili osigurač, ulje ili vodu u automobilu, zategnuti neki šraf, ima ozbiljnih problema s realnošću. A svaka žena koja isto to misli nije zaslužila ništa drugo nego da s pregačom oko struka, s kuhačom u jednoj ruci, a djetetom u drugoj cijele dane boravi u kući i obavlja 'ženske' poslove. Nažalost, stvarnost je okrutna, pa postoje primjerci i jedne i druge vrste, a ti bi se mogli zapitati nisu li možda fulali planet.


Za sve je kriv PMS
Da, neposredno prije nego što dobiju mjesečnicu, neke se žene pretvaraju u babaroge, raste im bradavica na nosu i dobivaju ubilačke porive. Ali, budimo iskreni, to je samo dan-dva u mjesecu. Što je s ostalih 27, 28, 29 dana?
Budući da su muškarci zakinuti u centru za govor, najlakše im je svaki ispad pripisati PMS-u. Jeste li ikad pomislili da se možda jednostavno radi o lošem danu na poslu, nedovoljnom unosu šećera ili nezadovoljstvu u krevetu. Ali, što god veseli muški rod... PMS je sigurno puno jednostavnije rješenje.

Ženski orgazam

Velika misterija – ženski orgazam. Otprilike kao ona: što je bilo prije – kokoš ili jaje? Muški je orgazam vrlo konkretan i opipljiv, a ženski je vrlo apstraktan i zato je sjajno oružje. Barem u bitki koja se vodi u krevetu ili gdje već to obavljate. One su u krevetu poput glumaca u kazalištu - to im je velika strast u kojoj uživaju, ali zapravo su uživljene u svoju ulogu. Ženski je orgazam, osim toga, potpuno beskoristan u odnosu na muški. Ako ćemo pravo, pruža isključivo zadovoljstvo, pa stoga nije čudno da je oduvijek bio zanemaren i mističan. Kako ga prepoznati? Je li glumljen ili pravi? Teško da ćete ikad saznati jer, koliko god muškarci vidno uživaju u seksu, žene se još bolje zabavljaju!

Lude za šopingom

Istina je da se žene vole dotjerati i za to na raspolaganju imaju puno više sredstava nego muškarci. Cipelice, kremice, šminka, nakit, a da ne govorimo o krpicama... Ali jeste li ikad proveli pet sati tumarajući šoping centrom? Vjerujte, to zna biti prilično frustrirajuće i neugodno. Zato je i mnogim ženama muka od golemih zagušljivih prostora, pa sve što trebaju najradije obavljaju usput. Osim toga, svaka bi žena bila savršeno zadovoljna jednim dobrostojećim batlerom koji bi, između ostalog, i te sitnice obavljao umjesto nje, a nove joj krpice donosio zajedno s doručkom u krevet.


Ženama noge mirišu po cvijeću
To što na sebe stavljaju više šminke i više parfema, ne znači da žene nisu jednako smrdljive, neuredne i ponekad odvratne kao i muškarci. Najbolji su dokaz ženski zahodi na javnim mjestima. Gotovo nikad muški zahod ne može izgledati tako grozno, biti toliko zapišan i neuredan kao ženski. Kao da ih nitko nije učio pravila pristojnosti. A da ne govorimo o znojenju, nogama nakon cjelodnevnog boravka u cipelama, podrigivanju i vjetrovima. Da, da, i žene to rade, samo se srame. Dobro ih opisuje ona stara narodna - one bi se seksale, ali da im ne uđe.

Žene su uvijek emotivne u seksu

Nadamo da ste svjesni koliko ovo glupo zvuči. Muškarci se, kao pravi frajeri, mogu seksati okolo, mijenjati partnerice i biti zadovoljni površnim seksualnim odnosom, ali žene nikako! Ne, one traže ljubav, romantiku, zvijezde i Romea i Juliju. Pa gdje vi živite? U 16. stoljeću? Ženama također nije mrsko nakon dobrog seksa izbaciti muškarca iz kuće, pa uživati u samoći ili izaći van i dobro se provesti. Nije im mrsko ne petljati odnose više nego što je potrebno i ne bune se uvijek kad im muškarac ne izjavi ljubav. Dovoljno je ponekad da samo skine gaće.

Žene nisu ljubomorne
Ne, samo malo... Premda nijedna neće priznati, ipak će svaka žena pomno odmjeriti novu frizuru, nove hlače ili novog dečka poznanice, a onda će u roku od tri sekunde odvagnuti pro i contra te zaključiti da to ništa ne valja. Naravno, pritom će se nasmijati od uha do uha, rastopiti od sreće i ishvaliti istu stvar epitetima kakvih se ni Shakespeare ne bi sjetio. Ali ne, žene nisu ljubomorne.