PA JESAM TI REKLA...

10 naj muško-ženskih živciranja

Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Možda su žene s Venere, a muškarci s Marsa, no razbacane čarape, zapišane školjke, trosatno šlatanje telefonske slušalice ili beskonačno razgledavanje izloga pripadaju posebnom nebeskom tijelu: planetu muško-ženskih živčanih slomova

Žene za volanom
Muška narodna mudrost kaže da su žene i rotori prirodni neprijatelji do istrebljenja. Unatoč tomu, čak i najgorljivijim pobornicima ravnopravnosti spolova zna se dogoditi jezični ispad: 'Ma tko je tebi dao vozačku?!' Nema tu ničeg seksističkog. Nitko sretniji od njih da ponudi prijevoz ljepuškastim prometnim baksuzima, ali drndanje u drugoj brzini u traci za pretjecanje ili parkiranje od 10 minuta nadilazi i herojsku toleranciju.

Zapišana školjka
Urinalno tuširanje školjke, daske i obližnjih elemenata kupaonice valjda je evolucijski ostatak nekadašnjeg zapišavanja terena s porukom 'ovo je moje'. Iako sumnjamo da se ijedna žena osjeća 'osvojenom' pri pogledu na zahodsko žutilo, muškarci bezglavo ponavljaju jedno te isto. Nema tog 'pazi', 'sjedni' ili 'ciljaj', koji bi osujetio bezbrižno mahanje međunožnim šlaufom. Da iz njega curi sredstvo za čišćenje WC-a, još bismo i razumjeli.

Ne vodi me u šoping
I dok je ženama muška pratnja u šopingu valjda znak da je izabranik njezina džepa voli i cijeni do neslućenih visina, njima se od toga eventualno diže tek jedna stvar – kosa. Sve ostalo, pri pomisli na beskrajno hodočašće buticima, ostaje skvrčeno od tuge. Krajnje je vrijeme da se po šoping-centrima, osim kutka za klince, napravi i kutak za muškarce. Naravno, s tetama zaduženima za maštovite igrice.

Pivo i daljinski
Jedan od visokorasprostranjenih oblika bračne angažiranosti muškarca predstavlja trenutak kada po dolasku kući daje najbolje od sebe - fotelji, daljinskom i nekom derivatu hmelja. Istina, ženi je teško odlučiti što zvuči gore, nalickani metroseksualac s kojim se mora natjecati za ogledalo u kupaonici ili poluživi izgovor za muški rod koji - da nema onih pola sekunde crnog ekrana između dvije reklame, a u kojem si odjednom vidi odraz - ne bi imao pojma kako izgleda.

Ogledalce, ogledalce
Tko prvi smisli instant make-up, ono, prašak koji smućkaš s vodom, popiješ i ćiribu-ćiriba, pretvaraš se u fatalnog komada s frizurom, šminkom i oblekom za izlazak - zaradit će odvratno masne pare. Ne, razumije se, zbog žena, nego njihovih partnera koji će pokupovati sve zalihe za sljedećih 20 godina, ispoklanjati ih svojim draganama i tako si konačno, nakon svih povijesnih peripetija, skratiti cupkanje pred vratima kupaonice.

Podna garderoba
Svaki će se 'oriđiđi' frajer složiti da čarape i gaće imaju dva agregatna stanja. Jedno je kad ih nosiš, a drugo kad stoje razbacane po podu. Muškarci očito imaju neku posebno iskrenu vezu sa svojim donjim rubljem, vole da je situacija otvorena i pregledna. Uđeš u sobu i znaš na čemu si. A ne igrati se skrivača po ormarima i ladicama. Eventualno može pod tepih. Zašto žene histeriziraju zbog tog predivnog odnosa, ostat će tajna zauvijek. Možda i malo duže.

Sapunice vs. utakmice

Nepremostivi jaz među spolovima najbolje obasjava svjetlo televizijskih ekrana. Nigdje nije toliko živca potrošeno kao na natezanje oko toga hoće li se gledati dvosatna psihološko-ljubavna drama ili teeekmaaaaa! Ono što žene ne razumiju je da je nogomet teatar par excellence. Dok u standardom ljubiću gledamo eventualno intrigu trokuta ili četverokuta, tamo imamo 22 igrača koji se nikako ne mogu dogovoriti čija je lopta. Kud ćeš kompleksnije.

Ručaak!
- Evooo stižem! ... (5 minuta poslije) Rrručaaaak! - Evo, sekundaaa! ... (5 minute poslije) Rrr... Dalje znate napamet. Neki se muškarci nikako ne mogu nagovoriti da normalno sjednu za stol. Treba valjda zlatom ugraviran telegram s posebnom posvetom i kitom cvijeća. Takozvana 'evo-dijeta' prakticira se po mnogim hrvatskim domaćinstvima, nije da nešto pomaže i nebrojeni naraštaji žena nikako da shvate u čemu je kvaka. Objašnjenje je epohalno i glasi:

Jedenje iz rajngle
Za razliku od životinja, ljudima je važan kontekst u kojem jedu, a iskapanja iz lonca kuhačom, šefljom ili, ne daj Bože, tek običnim beštekom, u boksericama i s nogu, civilizacijski je doprinos muškog roda kulturi hranjenja. Je li posrijedi arhetipni instinkt lovca koji mora u pokretu ustrijeliti plutajuću knedlu ili manjak elementarnog strpljenja za užitak, nemamo blagog pojma, ali ženska sjedilačka tradicija i dan-danas stoji u živčanom čudu pred tom pojavom.

Telefonske trakavice
Telefon je jedan od vitalnih ženskih organa bez čije se redovite i dugotrajne upotrebe riskiraju mnoge opake boleštine. Na primjer čir na jeziku ili manjak sline u ustima. Ne bi bilo zgorega propisati da se bez njega ni u kojem slučaju ne pojavljuju na sistematskom. No dobro, prije nego što završimo pod giljotinom seksualne nekorektnosti, nadamo se da imamo priliku za posljednju želju: 'Draga, možeš li spustiti slušalicu?'

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!