zabijao se u auto

Zbog propusta smijenjen načelnik splitske Druge policijske postaje

16.02.2024 u 14:42

Bionic
Reading

​Zbog propusta u slučaju nasilničkog ponašanja 37- godišnjaka koji je trojici mladih razbio automobil i zabijao se u njega svojim vozilom načelnik Druge policijske postaje Split premješten je na niže radno mjesto, a dvojicu policajaca koji su radili na slučaju čeka disciplinski postupak, doznaje se u splitskoj policiji

​U kratkom priopćenju tvrde da su, u odnosu na kriminalističko istraživanje koje je provedeno nad 37-godišn​jakom vezano uz događaj od 10. veljače ​ove godine na području Splita, prove​li analiz​u postupka​.

​"Zbog utvrđenih propusta protiv dvoje policijskih službenika Druge policijske postaje Split ​će biti inicirano pokretanje disciplinskih postupaka.​ Također, načelnik Druge policijske postaje Split s današnjim danom premješten je na radno mjesto niže složenosti u Policijsku upravu splitsko-dalmatinsku​", naveli su u policiji.

D​jevojku koja se nalazila za volanom renault clia zadarskih registarskih oznaka, te dvojicu mladića koji su s njom bili u vozilu prije šest dana je na splitskoj Sirobuji kod praonice vozila napao muškarac (37) koji je tražio da otvore vrata vozila.

Kada su to odbili počeo je lupati po automobilu uništavajući im obje strane vozila.

Djevojka je pokušala pobjeći nasilnom muškarcu, ali nije uspjela daleko odmaći jer ju je sustigao svojim vozilom i zabijao se u njihovo.

Cijeli događaj je snimljen iz automobila, a na snimci se čuju krikovi uplašenih mladih koji su se bojali za svoj život. Isto tako se čuje kako zovu policiju u pomoć po drugi put. I za vrijeme razgovora s dežurnim u policiji se nasilnik zabija u njih nakon čega se snimka prekida.

Svo troje mladih je lakše ozlijeđeno, sve su prijavili policiji koja je ubrzo u Stobreču pronašla nasilnog 37- godišnjaka protiv kojega je podnijela kaznene prijave za dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom i dva kaznena djela oštećenja tuđe stvari, te ga nakon kriminalističke obrade bez privođenja pustili na slobodu.

Tek nakon što su mediji objavili video snimku koja je šokirala javnost policija je utvrdila da je u postupanju splitske policije bilo propusta.